Savaitės pabaiga bus vėjuota, su sniegu ir trumpalaikėmis pūgomis | Diena.lt

SAVAITĖS PABAIGA BUS VĖJUOTA, SU SNIEGU IR TRUMPALAIKĖMIS PŪGOMIS

  • 0

Didelių permainų savaitės pradžioje sinoptikai dar nežada. Vis dar pūs smarkus vėjas, kritulių irgi nepavyks išvengti, tik jie vis labiau virs šlapdriba ir lietumi. Tik antradienį termometrai jau kai kur nudžiugins ir 10 laipsnių šiluma.

Sekmadienio rytą snyguriavo visoje Lietuvoje, tik pajūryje krituliai buvo labiau šlapdribos ir lietaus pobūdžio. Dėl šviežiai iškritusio sniego daug kur buvo slidu, kai kur susiformavęs plikledis ar silpna lijundra.

Sekmadienio rytas bus niūrokas visoje šalyje, LRT radijui sakė sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė. Per šalį slinks atmosferos frontas, kuris į daugelį rajonų atgins kritulius, tačiau iki vidudienio pragiedrulių atsiras vis daugiau ir daug kur snigs tik protarpiais, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, kris šlapdriba ir lis lietus. Kai kur dar iki vėlaus ryto išliks slidu. Vėjas pirmoje dienos pusėje labiau pūs iš pietvakarių, bet jau iki maždaug vidurdienio pereis į vakarų, šiaurės vakarų kryptį ir bus smarkokas. Pajūryje smarkūs vėjo gūsiai sieks 15-18 m/s. Toks smarkus vėjas vietomis kels ir trumpalaikes pūgas, sakė sinoptikė. Oro temperatūra dieną pasiskirstys nuo 0 laipsnių pietrytiniuose rajonuose iki 5 laipsnių šilumos prie jūros ir pietvakariniame šalies pakraštyje.

Pirmadienį didesnių oro permainų nenumatoma. Naktį vyraus jau nepastovus debesuotumas, vietomis, didžiausia tikimybė šalies pietryčiuose, truputį pasnigs. Daug kur kelius slidins plikledis, ūžaus vis dar smarkus šiaurės vakarų vėjas, tačiau pavojingų gūsių jau neprognozuojama. Pirmadienio paryčiais termometrai rodys tarp 1-6 laipsnių šalčio, tik prie jūros gali išsilaikyti apie 0 laipsnių.

Dieną prie Lietuvos priartės dar vienas atmosferos frontas, kritulių išvengti nepavyks, LRT radijui sakė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė. Jų bus daug kur, daugiausia šiaurės rytinėje šalies pusėje, bet jau vyraus labiau šlapdriba. Ir toliau iš šiaurės vakarų pūs smarkus vėjas. Temperatūra įdienojus svyruos nuo 0 laipsnių šiaurės rytuose iki 5 laipsnių šilumos pietvakariuose.

Antradienio naktį daug kur trumpi krituliai, dieną jų kai kur sumažės ir vyraus nedidelis lietus. Vėjas naktį pūs dar iš šiaurės vakarų, vakarų, bus vidutinio stiprumo. Dieną jis bus besikeičiančios krypties, nestiprus. Naktį vėl numatomas daug kur plikledis. Temperatūra tamsiuoju paros metu pasiskirstys nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Dieną šils iki 3-8 laipsnių šilumos. Vietomis vakariniuose rajonuose gali sušilti ir iki 10 laipsnių šilumos.

GALERIJA

  • Savaitės pabaiga bus vėjuota, su sniegu ir trumpalaikėmis pūgomis
  • Savaitės pabaiga bus vėjuota, su sniegu ir trumpalaikėmis pūgomis
„Facebook“ grupės „Orų entuziastai“ nuotr
Gairės: orai, sniegas, žiema, sninga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS