Savaitės pradžioje skverbsis žiemiškesni orai | Diena.lt

SAVAITĖS PRADŽIOJE SKVERBSIS ŽIEMIŠKESNI ORAI

Ateinančią savaitę orai bus permainingi. Pirmadienį ir antradienį gerokai atvėsusius ir artėjančią žiemą primenančius orus keis vėl daugiau rudeniški orai.

Sekmadienio naktis Lietuvoje buvo lietinga. Per Lietuvą nusidriekė atmosferos frontas, kai kur lijo ir smarkiai. Šis atmosferos frontas iš šalies trauksis labai nenoriai, tad orai bent jau pirmoje dienos pusėje išliks dar debesuoti, antroje dienos pusėje pasirodys daugiau pragiedrulių, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Deja, pasak sinoptiko, lietaus vėl neišvengsime, daugelyje vietovių protarpiais palis, o vakarop šiauriniuose rajonuose yra tikimybė, kad kai kur gali pasirodyti ir šlapdriba.

Vėjas taip pat nerims, įvairi bus ir jo kryptis, ir greitis. Iki vidurdienio jis daugiau pūs iš pietvakarių, vakarų, o vėliau keis kryptį į šiaurės vakarų, netgi šiaurės. Stipresnis jis bus iki vidurdienio, kai kur tikėtina, kad vakariniuose, pietiniuose rajonuose vėjo gūsiai sieks ir 15-18 m/s, arčiau jūros – 18-20 m/s. Vėliau vėjas pradės rimti. Aukščiausia temperatūra bus iki vidurdienio, ji svyruos tarp 4-9 laipsnių šilumos, bet po vidurdienio oras po truputėlį vės ir vakare netgi jau kai kuriuose šiauriniuose rajonuose galima tikėtis ir silpnai neigiamų temperatūrų, prognozuoja sinoptikas.

Pirmadienį orai dar labiau atšals. Naktį jau daug kur bus neigiama temperatūra – 0-4 laipsniai, Aukštaitijoje kai kur – ir 5 laipsniai šalčio. Pašalus daug kur pasirodys pavojingas plikledis. Dieną irgi šiaurinių krypčių vėjas malonesnės šilumos nepadovanos. Daug kur bus 0-4 laipsniai šilumos, o Rytų Lietuvoje kai kur liks ir vienas laipsnis šalčio. Tačiau pirmadienį bus daugiau pragiedrulių, ne tiek daug kritulių, vyraus nedideli mišrūs krituliai. Pirmadienį tiek dieną, tiek naktį jie pasirodys tik kai kuriose vietovėse.

Antradienį nakties orai primins žiemą, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Daug kur pašals iki 1-6 laipsnių šalčio, tik vakariniame šalies pakraštyje liks 0-2 laipsnių šiluma. Dieną neigiamų temperatūrų neliks, bus 2-7 laipsniai šilumos, bet vėl sulauksime daugiau kritulių. Jie bus įvairūs: ir lietus, ir kai kur šlapdriba.

Trečiadienį ir ketvirtadienį orai vėl, ko gero, labiau primins rudenį nei žiemą. Bus ir vienu kitu laipsniu šilčiau. Krituliai daugiausia bus lietus.

Gairės: orai, orų prognozė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS