Savaitės pradžioje – žiemiškų orų dvelksmas: lauksime snaigių | Diena.lt

SAVAITĖS PRADŽIOJE – ŽIEMIŠKŲ ORŲ DVELKSMAS: LAUKSIME SNAIGIŲ

  • 0

Paskutinė lapkričio savaitė startuos šaltesniais orais, jau daug kur gali pasirodyti snaigės. Visgi, apie savaitės vidurį termometrų stulpeliai vėl sparčiai stiebsis aukštyn, o krituliai bus skystesnio pavidalo.

Pirmadienis šalyje jau bus šaltesnis nei prabėgęs savaitgalis. Dienos metu vietomis laikysis silpnai neigiama temperatūra. Dangus bus ganėtinai šviesus, pūs nestiprus permainingos krypties vėjas. Dienai baigiantis kai kur vakariniuose šalies rajonuose numatomi negausūs krituliai. Vilniuje ir Panevėžyje šals iki 1 laipsnio. Kaune ir Šiauliuose bus apie nulį, Klaipėdoje apie 2 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį, antroje jos pusėje, per šalį keliaus kritulių banga, vyraus sniegas, šlapdriba. Keliuose teks būti itin atidiems, formuosis plikledis. Naktį pajūryje temperatūra bus teigiama, o likusioje šalies dalyje ji svyruos tarp 1–6 laipsnių šalčio. Dieną krituliai daugiausia dar vyraus rytinėse ir pietinėse šalies vietovėse, kol po pietų iš čia ir pasitrauks. Bus debesuota su pragiedruliais. Numatomas žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje dieną bus apie 2, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 4 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 7 laipsnių.

Trečiadienį orai atšils. Visgi, naktį vietomis dar teks pasisaugoti plikledžio. Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 5 laipsnių šilumos. Prie jūros bus šilčiausia. Dieną vyraus debesuotas dangus, truputį palyti gali vos kai kur. Pasisuks apysmarkis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 4, Kaune iki 6 laipsnių. Šiauliuose bus apie 5, Klaipėdoje apie 8 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį neigiamos temperatūra nenumatoma, ji svyruos tarp 2–8 laipsnių šilumos, šilčiausia ir vėl bus pajūryje. Vietomis negausiai palis. Dienos metu taip pat protarpiais lynos, pūs apysmarkis pietų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 5, Kaune ir Panevėžyje apie 6 laipsnius šilumos. Klaipėdoje vyraus 8 laipsnių šiluma.

Penktadienis bus truputį vėsesnis. Dažniau lynos vakariniuose, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Išsilaikys apysmarkis pietų, pietvakarių krypties vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 1–6 laipsnių šilumos, kai kur bus apie nulį. Prie jūros ūžaus smarkesnis vėjas. Dienos metu Vilniuje oras šils iki 3, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 4 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 6 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalis bus niūrus, numatomi mišrūs krituliai. Gausesni jie bus šeštadienį. Orai palaipsniui vės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS