Savaitgalio orai bus kontrastingi | Diena.lt

SAVAITGALIO ORAI BUS KONTRASTINGI

Šį savaitgalį sinoptikai prognozuoja labai kontrastingus orus. Lietaus ir šilumos zonos pasiskirstys šalyje labai nevienodai, dėl temperatūros skirtumų sekmadienį formuosis kamuoliniai lietaus debesys. Jie atkeliaus su trumpomis liūtimis, perkūnijomis ir škvalais.

Prie jūros temperatūra šį savaitgalį nebus labai aukšta – tiek šeštadienį, tiek sekmadienį čia bus galima sulaukti iki 18-20 laipsnių šilumos. Kituose šalies regionuose orai bus tikrai kitokie ir labai kontrastingi, LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė. Šeštadienį jie bus kiek ramesni.

Pasak sinoptikės, šeštadienį iš vakarų mus pasieks šiltasis atmosferos frontas. Jis į daugelį rajonų atneš negausaus lietaus. Iki jam atkeliaujant į pietinius ir rytinius rajonus, čia bus dar galima pasilepinti ir saule, o vakariniuose rajonuose jau nuo pirmosios dienos pusės dangus bus labiau apniukęs ir saulė gal pasirodys nebent tik artėjant vakarui ties šalies pietryčiais. Lietaus tikimybė šią dieną bus nedidelė, tad orai šiuose regionuose bus malonesni. Slenkant lietaus juostai kiek sustiprės pietvakarių, pietų vėjas. Jis stiprės iki apysmarkio ir labiausiai tai pasijus Klaipėdos ir Telšių apskrityse, sakė sinoptikė M. Kirkliauskaitė. Temperatūra kils iki 18-23 laipsnių šilumos, ir kadangi pietiniuose ir rytiniuose rajonuose mes sulauksime daugiau pragiedrulių, tai čia ir bus šilčiausia. Ateinančią naktį trumpai palynos tik rytiniuose šalies regionuose, vakaruose ir vidurio Lietuvoje orai bus sausesni, kai kur nebent pasirodys rūkas. Vėjas kiek aprims, o temperatūra, kadangi jau pateksime į šiltesnį ciklono sektorių, nenukris žemiau nei 12-17 laipsnių šilumos.

Sekmadienį per šiaurinį Lietuvos pakraštį nusidrieks atmosferos frontas, jis bus gana aktyvus ir dėl temperatūros kontrastų formuosis galingesni kamuoliniai lietaus debesys. Tad sekmadienio dieną daugelyje rajonų sulauksime trumpų vasariškų liūčių. Jų didesnė tikimybė sulaukti antroje dienos pusėje, debesys atkeliaus su perkūnijomis, škvalais. Škvalo metu vėjo sustiprėjimai gali siekti ir 18-20 m/s. Išryškės kontrastai, ne tik lietaus zonos pasiskirstys nevienodai – šiauriniuose rajonuose galima sulaukti tikrai gana smarkių liūčių, o pietiniai regionai kol kas nedidelę lietaus tikimybę išlaikys iki pat vakaro. Tai darys įtakos temperatūros kilimui – šiaurės Lietuvoje oras šils tik iki 18-23 laipsnių šilumos, o nuo vidurio Lietuvos link pietinių regionų oras šils iki 24-29 laipsnių, kai kur Alytaus ir Vilniaus apskrityse oras įšilti ir iki 30-32 laipsnių karščio.

Gairės: savaitgalis, orai, vasara
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS