Savanoriauti Ukrainoje pasišovė jau 150 lietuvių medikų | Diena.lt

SAVANORIAUTI UKRAINOJE PASIŠOVĖ JAU 150 LIETUVIŲ MEDIKŲ

  • 0

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paskelbė, kad per dvi paras užsiregistravo pusantro šimto medikų, savanoriškai vyksiančių į pagalbą Ukrainos žmonėms.

Ketvirtadienį ministerija kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigas, prašydama identifikuoti savanorius slaugytojus ir gydytojus, kurie, esant poreikiui, galėtų vykti į Vakarų Ukrainą padėti ten dirbantiems kolegoms ukrainiečiams.

„Vos per 48 valandas beveik 150 Jūsų jau pareiškėte norą dalyvauti misijoje Ukrainoje! Didžiuojamės!“ – savo feisbuko paskyroje šeštadienį parašė A. Dulkys.

Jis pridūrė, kad visi norintys prisidėti prie misijos Ukrainoje gali kreiptis el. paštu marius.ciurlionis@sam.lt, nurodydami savo vardą, pavardę, specializaciją ir kontaktinį telefono numerį. MInisterijos kontaktinis asmuo – Marius Čiurlionis, tel. +370 671 80633.

„Разом до перемоги! [liet. Kartu į pergalę]“, – pridūrė ministras.

Vos per 48 valandas beveik 150 Jūsų jau pareiškėte norą dalyvauti misijoje Ukrainoje! Didžiuojamės!

Preliminari misijos trukmė 10–14 d., misijos dalyviams bus padengtos transportavimo, apgyvendinimo ir kitos su misijos vykdymu susijusios būtinos išlaidos bei mokamas darbo užmokestis. Prioritetas – misijos dalyvių saugumas, todėl kilus bent menkiausiai grėsmei būtų organizuojamas atsitraukimas ir komandos grįžimas į Lietuvą.

Gairės: medikai, slaugytojai, gydytojai, Savanorystė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS