Seimas imasi svarstyti siūlymą įteisinti alternatyviąją mediciną | Diena.lt

SEIMAS IMASI SVARSTYTI SIŪLYMĄ ĮTEISINTI ALTERNATYVIĄJĄ MEDICINĄ

  • 3

Seimas antradienį ėmėsi Vyriausybės siūlymą įteisinti alternatyviąją mediciną.

Parlamentarai tai numatančiam įstatymui pritarė po pateikimo, dabar jį svarstys Seimo komitetai.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad srities reglamentavimas sumažins galimybes žmonėms patirti žalą sveikatai, o jei taip atsitiktų – leis reikalauti kompensacijų iš tokių paslaugų teikėjų.

„Būtina reglamentuoti tas papildomosios ir alternatyviosios sveikatos priežiūros paslaugas, kurios gali sukelti galimai didelę ir vidutinę riziką žmogaus sveikatai. Taip sumažinsime grėsmę atvejų, kad dėl nekokybiškai teikiamų, nesaugių sveikatinimo paslaugų žmonės dar labiau pakenkia savo sveikatai, o valstybė patiria papildomų išlaidų jų gydymui“, – ministerijos pranešime cituojamas ministras.

Įstatymo projektu siūloma apibrėžti į klasikinės medicinos sampratą netelpančias sveikatos priežiūros praktikas, joms bus nustatyti kokybės ir saugumo reikalavimai.

Tarp alternatyvios medicinos paslaugų minima delfinų terapija, dėlių terapija, akupunktūra, kaniterapija (terapiją su šunimis), kitos paslaugos.

Papildoma ir alternatyvi medicina būtų licencijuojama veikla, įstatymuose siūloma apibrėžti jos apimtį. Ši medicina apimtų rekreacijos, natūraliosios, liaudies medicinos sritis.

Tokias paslaugas teikiantys asmenys turėtų įgyti reikiamą išsilavinimą.

Papildomos ir alternatyvios sveikatos priežiūros paslaugos nebus finansuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis. Už jas, kaip ir iki šiol, žmonės turėtų sumokėti patys.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Ar ne laikas jam pasitraukti,nes su savo pasiūlymais jau nusibodo,o ir negalim normaliai gydytis.Jo požiūris į ligonį tik per stiklą,nieko nesugebantis savu protu dirbti.

Jonas

Kada tą gaidį atstadysins

palaikantis

Jau prie Verygos str ir veidu zmones nieko net nekomentuoja, laukia kada jo nebebus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS