Seimas leido į pratybas „Baltijos operacija“ atvykti iki 10 tūkst. kitų valstybių karių | Diena.lt

SEIMAS LEIDO Į PRATYBAS „BALTIJOS OPERACIJA“ ATVYKTI IKI 10 TŪKST. KITŲ VALSTYBIŲ KARIŲ

  • 3

Seimas antradienį specialiu nutarimu leido atvykti iki 10 tūkst. kitų valstybių karių į birželį vyksiančias tarptautines pratybas „Baltijos operacija 2024“.

Už nutarimą balsavo 119 Seimo nariai, du parlamentarai susilaikė.

Projektą Seimui praėjusią savaitę pateikęs krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigė, kad pagal galiojančius įstatymus, jei į pratybas šalies teritorijoje atvykstančių karių ir civilinio personalo skaičius yra didesnis nei 1,6 tūkst., reikia specialaus Seimo nutarimo.

Anot ministro, į pratybas „Baltijos operacija 2024“, krašto apsaugos sistemoje geriau žinomas kaip BALTOPS, atvyks iki 10 tūkst. karių ir tarnautojų.

„Tokios didelės (pratybos – BNS), kad dar nesame tokio dydžio turėję“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Tokios didelės, kad dar nesame tokio dydžio turėję.

Ministro teigimu, pratybos parodys, kad žodžiai apie „Baltijos jūros pavirtimą vidine NATO jūra po Suomijos ir Švedijos prisijungimo taps realybe“.

„Baltijos operacija 2024“ pratybos planuojamos birželio 4–21 dienomis.

Pratybų tikslas – suteikti galimybę treniruotis skirtingų šalių karinėms pajėgoms, stiprinti karinio atsako pajėgumą, užtikrinantį laivybos laisvę ir saugumą Baltijos jūroje.

Planuojama, kad dalyvauti pratybose į Lietuvos teritoriją atvyktų karinių jūrų pajėgų laivai su įgulomis, papildomu personalu, bei jūriniais štabais iš JAV, Vokietijos, Nyderlandų, Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Estijos, Latvijos, Belgijos, Portugalijos ir Italijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

keturvėjininkas

Tai va kas saulę iš vakarų čionai vežasi...O dar joja ant Saliomės ir Petraso.Kakoj skirtumum kokių užsieniečių batai trempia mūsų Lietuvą?

tai is

141 subingalvio, tik 2 protingi seime, uz tai mes taip ir "gerai" gyvenam, visi istroske karo

Prašom

Susilaikiusių pavardes paskelbt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS