Seimas pagerbė pirmųjų masinių trėmimų ir žudynių aukų atminimą | Diena.lt

SEIMAS PAGERBĖ PIRMŲJŲ MASINIŲ TRĖMIMŲ IR ŽUDYNIŲ AUKŲ ATMINIMĄ

Penktadienį Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vyko iškilmingas minėjimas, skirtas Gedulo ir vilties bei Okupacijos ir genocido dienoms atminti.

Iškilmingame minėjime dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Renginiui pirmininkavo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir tremtyje gimęs Seimo narys Rimantas Jonas Dagys.

Minėjime kalbėjo Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas prof. dr. Arūnas Gumuliauskas, 1941 metų tremtinys, buvęs Seimo narys prof. Arimantas Dumčius, 1949 metų tremtinė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Šiaulių skyriaus pirmininkė Elzbieta Žibutė Bagdonienė, labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorė, projekto „Misija Sibiras“ vadovė, akcijos „Ištark, išgirsk, išsaugok“ organizatorė, „Misija Sibiras’18“ ekspedicijos į Kazachstaną dalyvė Aistė Eidukaitytė, lietuvių bendruomenės atstovas Klivlende Marius Juodišius.

Savo dienoraščių ištraukas skaitė „Misija Sibiras“ ekspedicijų dalyviai.

Renginio pabaigoje Seimo nariai tremtiniai perdavė Lietuvos valstybės vėliavą projekto „Misija Sibiras 2019“ ir Mažeikių r. Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos ekspedicijų į tremties vietas dalyviams, kad jos būtų įteiktos ten gyvenantiems mūsų tautiečiams.

Šiemet sukanka 30 metų, kai pirmą kartą buvo organizuotos ekspedicijos į lietuvių tremties ir žūties vietas.

Minėjimo metu muzikinius kūrinius atliko Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto Muzikinio teatro studijų programos studentės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

JO

tik kgbistai gali liaupsinti KGB magnolija uz "nuopelnus" LIETUVOS zmonem.

Kaip kitaip

tokie kaip KGB ziurke magnolija ir treme Lietuvos zmones,dabar dar drysta vepezoti Lietuvos vardu.

bor

Na prie ko čia ožys su savo smirdančia barzda, juk jo kolegos iš TSRS VSK TRĖMĖ, ŽUDĖ Lietuvos žmones, užtenka vien pažvelgti į šito niekšo pykčio neapykantos Lietuvai mordą kaip mat prisimeni tuos laikus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS