Seimas pakoregavo švietimo įstaigų vadovų atranką | Diena.lt

SEIMAS PAKOREGAVO ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ VADOVŲ ATRANKĄ

Seimas baigdamas pavasario sesiją priėmė Švietimo įstatymo pataisas, kuriomis pakoregavo švietimo įstaigų vadovų atranką.

Nustatyta, kad švietimo įstaigos vadovu gali būti tik nepriekaištingos reputacijos asmuo, kuriam atliktas vadovavimo švietimo įstaigai kompetencijų vertinimas, taip pat – jei jis vienoje švietimo įstaigoje vadovo pareigas ėjo ne trumpiau kaip dešimt metų. Šiuo metu šis terminas siekia ne mažiau kaip 20 metų.

Taip pat įtvirtinta, kad švietimo įstaigos, išskyrus aukštųjų mokyklų, vadovą viešo konkurso būdu į pareigas penkeriems metams skiria ir iš jų atleidžia steigėjas ar jo įgaliotas asmuo, savivaldybių švietimo įstaigų atveju – meras.

Dar sutrumpinamos konkurso procedūros – jis skelbiamas likus ne šešiems, o keturiems mėnesiams iki švietimo įstaigos vadovo kadencijos pabaigos.

Už pataisas kalbėjusi „valstietė“ Aušra Papirtienė teigė, kad jomis siekiama stiprinti mokyklų vadovų lyderystę.

„Taip pat pagreitinama laimėjusių konkursą vadovų paskyrimo procedūra, daugiau vadovų turės teisę ir galimybę pasirinkti kompetencijų vertinimo būdą, testus ar kompetencijų vertinimą darbo vietoje, kitaip sakant, prilygintą vertinimą“, – sakė A. Papirtienė.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šių metų pradžioje nuolatinio vadovo neturėjo 112 bendrojo ugdymo mokyklų, 85 darželiai, 33 neformaliojo švietimo įstaigos ir devynios švietimo pagalbos įstaigos – iš viso 239 – vos ne dešimtadalis švietimo įstaigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Saule Kristina Zemeckiene. Vilnius

Labai gerai, nes mokyklose direktoriu savivale beribe, bijo ir mokytojos ir vaiku tevai. Kalbu apie Sausio -13 progimnazija. Birute Rudzinskiene. Neleido mano dviem pradinukams vaikams fotografuotis su savo klasem. Fotografavosi visos mokyklos klases, aktu saleje. Mano vaikai ejo su savo klasem, bet mokytojos mano sunus paliko uz duru ir neileido i sale, pasake toks direktores isakymas. Valgykloje buvo duotas nurodymas ko nepsrduoti mano sunui, valgyklos vedeje labai gailejo mano sunaus, kad taip susidoroje direktore su tokiu geru , mandagiu ir fainu mokiniu. Banditizmas. Karaliaus Mindaugo progimnazijos direktore neatidave mano sunui pinigu, kuriuos surinko klase del patevio mirties. Mokytoja apgailestavo, bet nieko negali atcakyti, pinigus pasieme direktore. Mokytojos ibaugintos, nes nuo to priklauso ju atlyginimas. Gerai elgesi tik su itakingais vaiku tevais.

Jonas

Taip , per dideli reikalavimai mokyklos vadovui.Iš didelio rašto išeiname iš krašto.

Jo

Durnių laivas plaukia toliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS