Seimas pritarė trims kandidatūroms į EŽTT teisėjus | Diena.lt

SEIMAS PRITARĖ TRIMS KANDIDATŪROMS Į EŽTT TEISĖJUS

  • 1

Seimas ketvirtadienį pritarė trims kandidatūroms į Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjus, vieną iš jų į šias pareigas išrinks Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja.

Vyriausybė į šias pareigas pasiūlė Mykolo Romerio universiteto profesorę Lyrą Jakulevičienę, vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėją Gediminą Sagatį.

Kandidatūroms pritarta už buvus 107 parlamentarams, vienam susilaikius.

Kandidatus į EŽTT teikia Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu. Seimas priima nutarimą, ar pritaria kandidatūroms.

Vienas iš Lietuvos pasiūlytų trijų kandidatų Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos bus išrinktas EŽTT teisėjo pareigoms eiti.

Naujasis Lietuvos deleguotas teisėjas pakeis kadenciją baigiantį Egidijų Kūrį.

Europos Žmogaus Teisių Teismas įkurtas pagal 1950 metais priimtą Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją, nuo 1998 metų jis tapo nuolat veikiančia tarptautine teismine institucija, kuri nagrinėja fizinių asmenų, asmenų grupių bei nevyriausybinių organizacijų, teigiančių, kad pažeistos jų teisės ar laisvės, įtvirtintos Europos žmogaus teisių konvencijoje ir jos papildomuose protokoluose, skundus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Joo

Teisės mokslų daktaras St Tomas sakė kad L. Jakulevičienė yra protinga moteris.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS