Seimas svarstys, ar nuo 2018 m. stiprų alkoholį parduoti tik specialiose parduotuvėse | Diena.lt

SEIMAS SVARSTYS, AR NUO 2018 M. STIPRŲ ALKOHOLĮ PARDUOTI TIK SPECIALIOSE PARDUOTUVĖSE

  • 4

Siekiant mažinti alkoholio vartojimą, nuo 2018 metų stiprius gėrimus siūloma parduoti tik specializuotose parduotuvėse, o prekybos centrų skyriuose - tik iki 15 laipsnių stiprumo gėrimus.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo priėmė svarstyti atitinkamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurias užregistravo šeši konservatoriai - Antanas Matulas, Vida Marija Čigriejienė, Kęstutis Masiulis, Arimantas Dumčius, Kazimieras Kuzminskas ir Vincė Vaidevutė Margevičienė.

Alkoholio parduotuvėse, kaip numato pataisos, turės būti nuolat filmuojama, o įrašai saugomi 180 dienų. Įmonės privalėtų užtikrinti, kad asmenys iki 18 metų nebūtų įleidžiami į alkoholinių gėrimų parduotuves.

Jeigu Seimas konservatorių pataisas priims, alkoholio parduotuvių nebus galima įrengti gyvenamosiose patalpose, o savivaldybių tarybos galės nustatyti vietas ar teritorijas, kuriose bus draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Be to, siūloma trimis valandomis sutrumpinti alkoholio pardavimo laiką - leisti juo prekiauti nuo 10 iki 21 val. Dabar prekiaujama nuo 8 iki 22 val.  

Po 21 val. iš maitinimo įstaigų alkoholio išsinešti nebūtų galima, o iki tol - tik išpilstytoje taroje, o ne atkimštame butelyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

idomiai

tik labai , is kur musu valdzia gaut i biudzeta pinigu , kadangi sumazes apivarta alk.gerimu .Juokdariai nezino kom uzsijimt

Pirmam

Kaip tik atvirkščiai! Chroniukai bet kokiu atveju sugebės bet kur nukėblinti gėralo ieškodami, nepatogumai laukia tik saikingai išgeriančių.

www

Lietuviai prasigere.Kuo greiciau ivesti apribojimus,o bobutes galima sutvarkyti,nebe tie laikai.Tik kodel nuo 2018?Juk spetu ir 2017 metams pasiruosti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS