Seimas tobulins rezoliuciją dėl socialinio dialogo su mokytojais | Diena.lt

SEIMAS TOBULINS REZOLIUCIJĄ DĖL SOCIALINIO DIALOGO SU MOKYTOJAIS

Seimas nepritarė „valstiečio“ Tomo Tomilino pateiktam, mokytojų problemas siūliusiam spręsti rezoliucijos projektui „Dėl socialinio dialogo normalizavimo“ ir grąžino jį redaguoti.

Projekte siūloma iš dalies atsižvelgti į streikuojančių mokytojų reikalavimą mažinti krūvius mokytojams, svarstyti galimybę naujam švietimo ir mokslo ministrui parengti ilgalaikį moksleivių klasėse mažinimo planą ir kitus reikalingus sprendimus dėl krūvio mažinimo, spartinti visos dienos mokyklos koncepcijos įgyvendinimą.

Rezoliucijos projektą parengę Seimo valdančiajai koalicijai atstovaujantys Seimo nariai T. Tomilinas, Eugenijus Jovaiša, Valius Ąžuolas, Andrius Palionis ragino Vyriausybę pradėti derybas dėl 2020 metų Nacionalinės kolektyvinės sutarties, joje numatant 2020 metų pareiginės algos (atlyginimo) bazinį dydį bei jo kasmetinio indeksavimo mechanizmą.

Dokumento autoriai ragino stiprinti tėvų ir vietos bendruomenių galimybes dalyvauti mokyklos gyvenime, siekiant ugdymo kokybės ir mokytojų darbo sąlygų gerinimo, sparčiau diegti metodines inovacijas valstybinėse mokyklose, stiprinti specializuotas ir tautinių mažumų mokyklas.

„Profesinės sąjungos reikalavimas kelti algas gali būti įgyvendintas suderinus kompromisą dėl 2020 m. viešojo sektoriaus darbuotojų bazinės algos didinimo“, - sakoma dokumento projekte.

Jame taip pat teigiama, kad „švietimo privatizavimu suinteresuotos politinės jėgos manipuliuoja jautria mokytojų reikalavimų tema.„

Rezoliucijos projekte reiškiamas palaikymas Vyriausybės vykdomai struktūrinei švietimo reformai ir etatinio mokytojų darbo apmokėjimo sistemai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS