Seimas – už įmonių restruktūrizavimo ar bankrotų moratoriumą | Diena.lt

SEIMAS – UŽ ĮMONIŲ RESTRUKTŪRIZAVIMO AR BANKROTŲ MORATORIUMĄ

Seimas leido įmonių vadovams kol kas neinicijuoti nuo koronaviruso krizės nukentėjusių įmonių restruktūrizavimo ar bankroto.

Įmonės vadovai tris mėnesius nuo karantino atšaukimo galės nesikreipti į teismą dėl restruktūrizavimo arba bankroto bylos iškėlimo, arba bankroto ne teismo tvarka. Taip pat apribota kreditorių teisė kelti nemokumo bylas. 

Už tokias Naujojo koronaviruso (COVID-19) sukeltų pasekmių poveikio Lietuvos juridinių asmenų nemokumo įstatymo taikymui įstatymą balsavo 80 Seimo narių, prieš – 4, o 28 susilaikė.

Finansų ministras Vilius Šapoka Seime sakė, kad jo tikslas yra padėti išsaugoti verslą, kuris įprastomis sąlygomis būtų gyvybingas, tačiau dėl koronaviruso sukeltos krizės susidūrė su bankroto grėsme. 

Siekiant išvengti piktnaudžiavimų, siūloma įpareigoti įmonių vadovus ieškoti susitarimų su kreditoriais ne teismo tvarka.

Naujas įstatymas būtų taikomas tik toms įmonėms, kurios susidūrė su finansiniais sunkumais ar tapo nemokios dėl kovo 16-ąją paskelbto karantino. Vyriausybė šį terminą galėtų pratęsti, bet ne ilgiau kaip iki šių metų pabaigos. 

Ekonomikos komiteto siūlymu įtvirtinta, kad sandoriai, įmonėms suteikus valstybės pagalbą, negalės būti pripažinti negaliojančiais.

Įmonių vadovus laikinai atleisti nuo prievolės inicijuoti bendrovių nemokumą pasiūlė Teisėjų taryba. Dabar vadovų įpareigojimą kreiptis į teismą nustato Juridinių asmenų nemokumo įstatymas. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mėginau

žiūrėt seimo posėdį. Bet neištvėriau. Tiesiog šlykštu matyti kaip gentvilas, landzbergas, visokios armonaitės-skaistės majauskai ir kitas ciniškas sbrodas iš kailio neriasi gindami verslą ir reikalaudami jam tuoj pat duoti pinigų. O va kai užėjo kalba apie produktų kainų reguliavimą tai vienas toks liokajus net į akis meluot nepasibodėjo - pasakė kad jis NEŽINO nei vienos šalies kuri dabar taip daro(!)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS