Seime skinasi kelią pataisa dėl šnipų mainų | Diena.lt

SEIME SKINASI KELIĄ PATAISA DĖL ŠNIPŲ MAINŲ

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Baudžiamojo kodekso pataisai, detalizuojančiai prezidento teisę suteikti malonę dėl šnipinėjimo nuteistiems asmenims.

Pataisa nustatytų, kad šalies vadovas gali patenkinti nuteistojo malonės prašymą ir tuo atveju, jeigu, susitarus su užsienio valstybe, siekiama sugrąžinti į Lietuvą toje šalyje esantį Lietuvos pilietį, kuris veikdamas Lietuvos interesais užsienio valstybėje yra nuteistas, ar jo atžvilgiu vykdomas baudžiamasis persekiojimas.

Už tokią pataisą po svarstymo balsavo 73 Seimo narių, o 17 susilaikė.

„Šiuo metu lieka valstybės interesas kaip saugiklis ir sąvoka iš tiesų apimtų ir tiek tuos teisėjus, kurie, neduok Dieve, pakliūtų į Rusijos rankas atstovaudami Lietuvą  sausio 13-osios byloje ir lygiai taip pat apsaugotų ir Seimo narius ar kitus“, – teigė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė

Pasak jo, pataisa suderinta su prezidento patarėjais.  

BNS šaltinių teigimu, šis projektas susijęs su planuojamais Lietuvos, Rusijos ir Norvegijos mainais, apsikeičiant šiuo metu kalinamais piliečiais.

Įstatymo iniciatorius Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas teigia, kad įstatyme būtina aiškiai įtvirtinti šalies vadovo teisę suteikti malonę, kai tai susiję su dviejų valstybių susitarimu.

Tačiau kai kurie teisininkai sako, kad tokia pataisa yra perteklinė, nes įstatymas ir dabar leidžia prezidentui atleisti nuteistąjį nuo bausmės atlikimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Taigi mes, lietuviai, nieko nešnipinėjam. Tik rusai taip daro...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS