Seimo komitetas: lengvata mokytojams važiuoti traukiniais prieštarauja Konstitucijai | Diena.lt

SEIMO KOMITETAS: LENGVATA MOKYTOJAMS VAŽIUOTI TRAUKINIAIS PRIEŠTARAUJA KONSTITUCIJAI

Seimui siūloma nesvarstyti idėjos leisti traukiniais pigiau važiuoti tik vienos profesijos atstovams – mokytojams ir kitiems pedagogams.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas trečiadienį nusprendė, kad traukinio bilieto su 10 proc. nuolaida įteisinimas vienos profesijos atstovams prieštarautų Konstitucijai.

Tokią išvadą komitetas padarė apsvarstęs socialdemokrato Eugenijaus Sabučio inicijuojamą Transporto lengvatų įstatymo pataisą dėl galimybės šiems darbuotojams traukiniais važiuoti pigiau. Išvada bus teikiama Seimui ir jis spręs, ar jai pritarti.

Komiteto pirmininkas konservatorius Stasys Šedbaras tvirtino, kad kai kurių darbuotojų išskyrimas yra neteisingas: „Juk yra svarbu ir socialiniai darbuotojai, ir vaiko teisių apsaugos tarnybų atstovai, jeigu neturi transporto“. 

Be kita ko, jis atkreipė dėmesį, kad mokytojams ir pedagogams nuolaida siūloma tik važiuojant geležinkeliais. 

Seimo Teisės departamento teisininkė Irena Šambaraitė tvirtino, kad nėra pagrindo išskirti mokytojų bei pedagogų iš viešojo ir privataus sektorių darbuotojų ir tik jiems nustatyti palankesnį teisinį reguliavimą. 

„Tas reguliavimas nustatomas ne dėl to, kad jie vyktų į darbą ar iš jo, o dėl jų statuso turėjimo“, – komiteto posėdyje teigė I. Šambaraitė.

Konservatoriaus Andriaus Vyšniausko teigimu, pigesniais bilietais mokytojus bei pedagogus galėtų aprūpinti savivaldybės: „Čia savivalda turi rūpintis, nes mokytojai savivaldos institucijų darbuotojai“.

Dabar „Lietuvos geležinkeliai“ mokytojams taiko 5 proc. bilieto kainos nuolaidą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Na ką gali pasakyti , jei tarp

mokytojų didžioji dalis nėra turtuoliai - milijonieriai , tada žinoma negali būti jokių lengvatų :) Čia net Kinstitucijos nereikia klausti . Liberkonservatos žino kam dirba .

Seimunams --dalinamas sikpopieris,

apmokamas viesbutis , vykimas su valdisku transportu namo[ y Kauna] ir y darba Vilniuje [ Pranskeviciaus atvejis] ,nemokamu piestuku , parkeriu ir kavutes gerimas Seimo bordakely ---TAIP PAT PRIESTARAUJA KONSTITUCIJAI --bet nieko ,....visi naudojasi siomis lengvatomis jau 32 metai ir reikalauja dar naujasniu didesniu lengvatu.....

O

kitatauciams - jau nepriestarauja!??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS