Seimo pirmininkė: Civilinės sąjungos projektas galėtų būti priimtas ir kitąmet | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: CIVILINĖS SĄJUNGOS PROJEKTAS GALĖTŲ BŪTI PRIIMTAS IR KITĄMET

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė mananti, kad Civilinės sąjungos įstatymo projektas galėtų būti priimtas ir kitąmet.

„O dėl to, kad ši rudens sesija yra paskutinė galimybė priimti Civilinės sąjungos įstatymą, aš visgi kolegei A. Armonaitei paprieštaraučiau, manau, kad ir pavasario sesija, ir netgi kita rudens sesija yra galimos sesijos, kur galėtų būti priimtas šis įstatymas“, – antradienį transliuotoje LRT laidoje „Dienos tema“ kalbėjo Seimo vadovė.

Civilinės sąjungos įstatymo projekto iniciatorė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė praėjusią savaitę sakė mananti, kad artėjanti Seimo rudens sesija yra paskutinė, kada galima priimti šį projektą.

„Man labai norėtųsi, kad dar šios kadencijos Seimas žengtų šį žingsnį ir tiesiog baigtų tą klausimą, kuris, man rodos, kelia kur kas daugiau diskusijų, nei keltų tuomet, kai būtų priimtas, kaip jau yra buvę, pavyzdžiui, su asmenvardžių įstatymu, kuris ilgus metus buvo tokiu sudėtingu nesantaikos klausimu, tačiau jį priėmus tuoj pat išsisprendė“, – tvirtino Seimo pirmininkė.

Seimas gegužę po svarstymo kelių balsų persvara pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Dar liko paskutinis balsavimas dėl įstatymo priėmimo. 

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Prezidentas Gitanas Nausėda iki šiol nėra išreiškęs pozicijos, ar pritartų tokiam įstatymui, ar jį vis dėlto vetuotų. Savo vertinimą šalies vadovas žada po galutinio balsavimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sigitas

Matomai ji užmiršo, ar net nenori prisiminti, kad LR KONSTITUCIJA 1992 m. spalio 25 d. buvo priimta LIetuvos piliečių REFERENDUME. Tai ilgiausiai galiojanti ir vienintelė referendumu priimta Lietuvos Respublikos Konstitucija. Na o dabar toji kai kurių piliečių išrinkta Seimo daugumos koalicija su tą LR konstitucija pasielgė daug bjauriau negu su prostitutę. Vakarų civilizacija Lietuvai yra ekonomikos-socialines-ūkio-švietimo-meno kultūros-sporto tarpusavio bendradarbiavimo ryšys. Todėl labai keista kai per tą “ištvirkusią išanginę" žmogaus teisių prizmę, Lietuvoje toji kai kurių piliečių išrinkta Seimo daugumos koalicija nori įteisinti tą velnio neštą antikonstitucinį Partnerystės įstatymą ir buko bukumo Stambulo konvencija. Labai blogai kad tie valdžioje esantieji užmiršta, arba net nenori prisiminti, kad Lietuvai ir jo piliečiams aktualiais klausimais turi spręsti Lietuvos piliečiai referendumo metu.

Rusų agentė

Toliau siautėja ir kenkia valstybei

Parsidave

Tiek daug realiai rimtu problemu. O cia, kaip besikartojanti plokstele
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS