V. Čmilytė-Nielsen: pasitikėjimas LGGRTC šiuo metu yra susvyravęs | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: PASITIKĖJIMAS LGGRTC ŠIUO METU YRA SUSVYRAVĘS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad klausimas dėl Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovybės keitimo yra pernelyg ankstyvas. Parlamento vadovė akcentuoja planuojanti išklausyti ir centro vadovybės poziciją, nes, pasak jos, visuomenės pasitikėjimas LGGRTC yra labai svarbus.

„Šiandieną šis klausimas tikrai per ankstyvas. Turėjome ką tik susitikimą su centro atstovais, pasirašiusiais kreipimąsi, artimiausiomis dienomis susitiksiu su visomis pusėmis ir išklausysiu nuomones, ir manau, kad taip pat ir Seimo valdyboje skirsime nemažai dėmesio šiam klausimui“, – po susitikimo su LGGRTC darbuotojų atstovais teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Akivaizdu, kad centro prestižas ir pasitikėjimas juo yra labai svarbus ir šiandieną jis yra susvyravęs“, – pridūrė ji.

Seimo pirmininkė taip pat teigė, kad, išklausius tik LGGRTC darbuotojų atstovus, kol kas negalima spręsti, ar centro mokslininkų nuogąstavimai yra pagrįsti.

Akivaizdu, kad centro prestižas ir pasitikėjimas juo yra labai svarbus ir šiandieną jis yra susvyravęs.

„Šiandieną pokalbio metu buvo išsakyti tokie nuogąstavimai, bet vėlgi man sunku šiandieną pasakyti galutinį verdiktą, nes, kaip jau minėjau, išklausiau tik vieną pusę“, – sakė parlamento vadovė.

V. Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad centro vadovybės klausimo nereikėtų spręsti per kelias dienas, ypač atsižvelgiant į tai, kad „tik praėjusią vasarą, prieš pusmetį, buvo balsuojama dėl naujojo direktoriaus skyrimo“. Tačiau Seimo pirmininkė teigia, kad Seimo valdyba, esant poreikiui, galėtų sudaryti grupę, kuri šį klausimą galėtų spręsti.

„Seimo valdybos grupė, į kurią įeitų tiek politikai, tiek, žinoma, autoritetingi ekspertai, galėtų būti viena iš formų, kuriose galėtume svarstyti susidariusią situaciją, kuri tikrai kelia nerimą“, – sakė ji.

ELTA primena, kad centro darbuotojų kreipimesi į Seimo pirmininkę, kurį penktadienį gavo ELTA, teigiama, kad susirūpinimą kelia Vidmanto Valiušaičio paskyrimas generalinio direktoriaus vyresniuoju patarėju sukuriant jam naują pareigybę ir parašant naujus, specialiai šiam asmeniui pritaikytus pareiginius nuostatus, įvedant kvalifikacinį reikalavimą, nesusijusį su centro vykdoma veikla.

„Šiai pareigybei suteikiami platūs įgaliojimai konsultuoti ir vertinti istorijos profesionalų darbą, formuoti centro tyrimų kryptis, kontroliuoti centro leidybos skyriaus darbą, viršijantys departamentų direktorių ir skyrių vedėjų įgaliojimus“, – rašoma kreipimesi.

Jame taip pat teigiama, kad LGGRTC darbuotojams kelia susirūpinimą istorijos mokslo nuvertinimas kreipiant istorinius tyrimus ideologizacijos, politizacijos linkme. Pažymima, kad LGGRTC vadovybė skatina visuomenę užsiimti „istorijos gynyba“ ir „atminties karais“, taip pat viešai skelbia neatsakingus ir neobjektyvius pareiškimus bei interviu centro vardu.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ipolitas

Nebūkim naivūs, kol nebus viešai paskelbtas užslaptintas 75 -kiems metams Lietuvos priešų sąrašas kol nesulauks supratimo kas tokie ir už ką jie sulindę valdžioje tyčiojasi iš tautos, tol smuksime iki visiško dugno. Amen.

tai

kgb istyniu karjeristu palikuonys valioniai paulauskai po genseko AA priedanga isiremine prie valdlovio statantys komunizma kartu su globalistais gerove savo chebrai liberlaisvu durniu saly''''

o

kas tave iremino prie sio eurolovio ar ne vyktoriuko palaiminimu pajacini /laza/ tempi ziurek nepersitempk nes politempai ciklopiski nespesi apsisukt kai reikes keist krypti?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS