Seimo A. Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija laukia kandidatų apdovanojimui gauti | Diena.lt

SEIMO A. STULGINSKIO ŽVAIGŽDĖS SKYRIMO KOMISIJA LAUKIA KANDIDATŲ APDOVANOJIMUI GAUTI

Seimo Aleksandro Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija iki vasario 20 d. laukia kandidatų šiam apdovanojimui gauti. Šis apdovanojimas skiriamas Lietuvos ir užsienio fiziniams ir juridiniams asmenims už parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjų puoselėjimą.

Siūlyti kandidatus turi teisę fiziniai ir juridiniai asmenys. Kaip informuoja Seimo Aleksandro Stulginskio žvaigždės skyrimo komisija, reikėtų pateikti kandidato anketą, gyvenimo aprašymą, išsamų veiklos, už kurią kandidatą siūloma apdovanoti, aprašymą, ne mažiau kaip dvi rekomendacijas.

Apdovanojimas įteikiamas kiekvienų metų gegužės 15 d. – Steigiamojo Seimo susirinkimo dieną.

2022 m. pirmaisiais šio Seimo apdovanojimo laureatais tapo Prezidentas Valdas Adamkus ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) senatorius Ričardas Džozefas Durbinas.

2023 metais Aleksandro Stulginskio žvaigžde buvo apdovanotas Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Seimo Pirmininkas Česlovas Juršėnas  ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas Ruslanas Stefančukas, primena ELTA.

Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę – parlamentas įsteigė Steigiamojo Seimo ir Lietuvos Respublikos paskelbimo 100-ųjų metinių proga, siekdamas pagerbti iškilią Aleksandro Stulginskio asmenybę.

Aleksandro Stulginskio žvaigždės steigimo iniciatorius yra buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS