Seimūnų kaukių dėvėjimo ypatumai | Diena.lt

SEIMŪNŲ KAUKIŲ DĖVĖJIMO YPATUMAI

  • 0

Užsidėti apsauginę kaukę užtrunka vos kelias sekundes. Gumeles reikia užtraukti už ausų. Svarbu, kad kaukė dengtų abi vietas, kuriomis kvėpuojame. Ir reiktų nepamiršti viršutinę dalį prispausti kuo arčiau nosies. Tačiau atrodo, kad kai kuriems Seimo nariams toks uždavinys yra neišsprendžiamas, praneša LNK žinių tarnyba.

Ilgas valandas kartu Seimo posėdžių salėje praleidžiantys parlamentarai saugumo taisykles kartais pamiršta. Prisidengę tik pusiau arba visai su atviru veidu dirbantys politikai nevengia kaukių pamiršti, ypač kai reikia išlieti emocijas. Kai kurie ilgus metus politikoje prabuvę Seimo nariai teigia, kad darbas su apsaugine kauke gali tapti tikru iššūkiu.

Emanuelis Zingeris, Seimo narys (TS-LKD)

- Kaukė jinai įkaista. Dažnai kvėpuoji kaip papildomu plaučiu, nes turi gerai ją prispausti. Ir jausmas yra absoliučiai naujas. Visą laiką norisi nusirauti ir išmesti į šiukšlių dėžę.

Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkas valstietis Dainius Kepenis tikina, kad kaukė, jei nėra gero imuniteto, gali ir nepadėti.

Dainius Kepenis, Seimo narys (LVŽS)

- Vienareikšmiškai galiu tvirtinti, kad tie žmonės, kurie rūpinasi savo imunitetu yra žymiai saugesni. Tą rodo ir praktika. Grįžta žmonės iš kelionių. Gyvena kartu, vieni serga, kiti neserga.

Nerijus Bliujus, žurnalistas

- Tiesa, panašu, kad kai kurie Seimo nariai stengiasi ne tik apsaugoti savo sveikatą. Tačiau ir nori atrodyti kuo stilingiau. Dalis parlamentarų į Seimą ateina pasipuošę itin ryškiomis kaukėmis.

Bene vienas labiausiai tuo išsiskiriantis Seimo narys Sergejus Jovaiša, kuris kone kiekvieną posėdį pasidabina vis kitokia kauke. Politikas teigia, kad tai bendras šeimos projektas.

Sergejus Jovaiša, Seimo narys (TS-LKD)

- Namuose teko įjungti savo sumanumą ir pasigaminti keliolika tų kaukių. Ateinantiems ir draugams. Ir patiems daugiau turėtų - automobilyje, namuose.

Dalis parlamentarų kaukėmis netgi nusprendė išreikšti palaikymą savo mylimai sporto komandai.

Sergejus Jovaiša, Seimo narys (TS-LKD)

- Aš kadangi jaučiuosi tos bendruomenės dalimi, tai įsigijau tą kaukę ir kartais su ja pasirodau. Labai patogi ir daugkartinė.

Vis dėlto Seimo nariai pripažįsta, kad nuolatinis kaukės dėvėjimas sukelia ir neįprastų nepatogumų, ypač tiems, kurie nešioja akinius, mat šie ima rasoti.

Laurynas Kasčiūnas, Seimo narys (TS-LKD)

- Tai vis tiek saugumo priemonė. Aišku, šie akvalangai užrasoja kartais, kaip mėgstu pajuokauti. Tai yra tam tikrų trukdžių, bet sveikata ir gyvybė yra svarbiau.

Dėl saugumo Seimo valdyba nusprendė į posėdžius rinktis tik kartą per savaitę, o ne du, kaip įprastai. Tačiau opozicija šią savaitę surinkusi parašus surengė ir antrą posėdį, taip žada daryti ir ateinančią savaitę.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS