Sekmadienį suksime laikrodžių rodykles | Diena.lt

SEKMADIENĮ SUKSIME LAIKRODŽIŲ RODYKLES

Lietuvoje sekmadienį pereisime prie žiemos laiko. Laikrodžių rodyklių persukimas kasmet sukelia daug diskusijų. Dalis žmonių piktinasi tokiais pokyčiais, kiti tvirtina, kad tai daryti būtina.

Lietuvoje sekmadienį pereisime prie žiemos laiko. Laikrodžių rodyklių persukimas kasmet sukelia daug diskusijų. Dalis žmonių piktinasi tokiais pokyčiais, kiti tvirtina, kad tai daryti būtina.

Žiemos laikas įvedamas kasmet paskutinį spalio sekmadienį 4 val. Tada reikia pasukti laikrodžio rodyklę viena valanda atgal. Tai reiškia, kad miegosime valanda ilgiau, ilgiau džiaugsimės šviesa rytais, bet anksčiau tems vakarais.

Žiemos laikas galios iki paskutinio kovo sekmadienio. Tada 3 val. laikrodžių rodyklės bus pasukamos viena valanda į priekį.

Tokia tvarka yra daugelyje Europos šalių. Aiškinama, kad laikas taip reguliuojamas, nes norima geriau išnaudoti šviesųjį paros metą. Tačiau kai kurie žmonės piktinasi tokiomis permainomis.

Pabrėžiama, kad prie laiko pokyčių ypač sudėtinga priprasti. Tai trunka apie dvi savaites. Be to, pastebima, kad permainos labiausiai veikia vaikus. Kai įvedamas vasaros laikas, mažyliams tampa sudėtinga keltis rytais.

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo Rimvydo Juodviršio, nėra pastebėta, kad pasikeitus laikui žmonės daugiau skųstųsi įvairiais negalavimais, padaugėtų iškvietimų.

"Tikrai nesame pastebėję", – pabrėžė vyriausiasis gydytojas.

R.Juodviršis tvirtino, kad jo paties laiko pokyčiai neveikia: "Aš esu už laiko reguliavimą. Keltis vasarą, kai saulė vos ne virš galvos, būtų keista. Gal vaikams ir sudėtingiau rytais atsikelti, įvedus vasaros laiką, bet jiems visada sunku keltis".

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Skaitytojas

Kažkam iš valdžiažmogių reikia galvas pasukinėti, o ne laikrodžių rodykles!!! Gyventi reikia pagal saulę, o ne pagal rodyklių sukinėjimą!

Iš ko pažinsit duraką

Durakai rašo didžiosiomis raidėmis...

birute

aisku kad patiriamas stresas,tas laiko sukiojimas valdininkai ziuri,kad jiem geriau tik ne del zmogaus geroves bukim bedni,bet teisingi ne nuo to galo yra taupoma,,,,,,,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS