Selektyvus teisingumas | Diena.lt

SELEKTYVUS TEISINGUMAS

  • 0

Parlamento nariams aiškinantis santykius Seime, rajonuose, regis, įvedama nauja teisinė sistema. Leidžiami įstatymai, galiojantys tik rajono teritorijose, kurie vargu ar atitinka Europos Sąjungos ar Lietuvos įstatymus.

Pasak vieno Širvintų rajono ūkininko, Širvintų rajone buvo įkurta institucija, pavadinta „Administracine komisija prie Širvintų rajono Savivaldybės tarybos“. Taryboje dirba trys pareigūnai.

Taryba, anot ūkininko, organizuoja teismus prasikaltusiems vietos ūkininkams, kurie, pasak Tarybos, prasikalsta vietos seniūnams ir šiaip įvairaus plauko asmenims. 

„Baudžiama pagal Širvintų rajono tarybos priimtus įstatymus, ypač pagal niekur nereglamentuojamus priedus prie įstatymų“, - pasakojo vietos ūkininkas. Pasak jo, ypač populiarus „įstatymas“ – „Gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklės“. Pagal jį įstatymą baudžiamas gali būti beveik kiekvienas kaimo gyventojas, nes kiekvienas augina gyvūnus.

Ūkininkui įgriso, kad policijos įgaliotiniai, užuot prižiūrėję tvarką, kartu su Savivaldybės Tarybos nariais posėdžiauja vadinamuosiuose rajono „teismuose“ ir tik vykdo jų valią. Mainais gauna politikų „stogą“. Pasak ūkininko, reaguojama į skundus, tačiau nevyksta jokie tyrimai, kurių metu būtų nustatyta kas kaltas.

„Skundų verslas – klesti“, - sakė ūkininkas. Surinktus parodymus vertina Savivaldybės „teismas“, kuris kaip nori interpretuoja protokolus.

Ūkininkas pasakojo, kad buvo apkaltintas, jog jo šunys bėgioja palaidi po kaimą. Už tai gavo 600 litų bausmę, neva šunys užpuolė už kilometro nuo vienkiemio besiganančias karves. Pabandęs aiškintis ar taip nutiko ūkininkas sužinojo, kad tokiam „nuosprendžiui“ nebuvo surinkti nei liudininkų parodymai, nei atliktas tyrimas.

Juokingiausia, pasak ūkininko, kad jam pačiam reikia ieškoti liudininkų, kurie patvirtintų, kad kaltinimai – melas.

„Man buvo pasiūlyta bylinėtis teisme, samdytis advokatus. Nors „Gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklės“ nereikalauja besąlygiškai laikyti šunų pririštų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS