Seniūnai kratosi naujojo kodekso jiems priskirtų baudėjų funkcijų | Diena.lt

SENIŪNAI KRATOSI NAUJOJO KODEKSO JIEMS PRISKIRTŲ BAUDĖJŲ FUNKCIJŲ

  • 1

Anksčiau seniūnai turėjo teisę bausti gyventojus už tai, kad šių šuo laksto palaidas ar jautis ištrypė kaimyno lauką. O dabar seniūnams teks rašyti protokolus ir girtuokliams, triukšmadariams, kelių eismo, prekybos, žvejybos ir kitų taisyklių pažeidėjams.

Tai numato nuo šių metų pradžios įsigaliojęs Administracinių nusižengimų kodeksas, rašo „Lietuvos žinios“.

„Įdėmiai išstudijavęs šį kodeksą išsiaiškinau, kad žmonės dabar gali būti baudžiami už 88 administracinius nusižengimus. Mums, seniūnams, suteikta galia bausti už 44 iš jų", - pabrėžė Anykščių seniūnas Eugenijus Pajarskas.

Anot jo, seniūnai šią žinią apie jiems priskiriamas naujas funkcijas sutiko audringai, nes daliai jų vykdyti - pavyzdžiui, fiksuoti kelių eismo taisyklų ar kasos aparatų naudojimo pažeidimus, neturi reikiamų kompetencijų: „Pagal ankstesnį kodeksą galėjome bausti žmones už netinkamoje vietoje išmestas šiukšles ar palaidus šunis, o dabar turėsime pakeisti ir Kelių policiją, ir gamtos apsaugos inspektorius, ir net Mokesčių inspekciją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

Kodekso neskaiciau,tik susidariau nuomone,kad valdininkai nenori uz nieka atsakyti.Diena atstumiau ir ...Jei bus atsakomybe tai nebebus sitiek norinciu darbe,,poilsiauti,,.Juk norinciu i seniunus ,seniunaicius ,merus ir kitus oi,oio kiek.Manau nuo valdininku ir priklauso meriju ir seniuniju moralinis ir dauguma finansinis veidas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS