SGD laivo modelis kviečia susipažinti panevėžiečius | Diena.lt

SGD LAIVO MODELIS KVIEČIA SUSIPAŽINTI PANEVĖŽIEČIUS

  • 0

„Klaipėdos nafta“ įgyvendinamo suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projekto laivo-saugyklos mažasis modelis savo kelionės aplink Lietuvą metu neaplenkė ir Panevėžio. Nuo rugpjūčio 23 d. jį visą mėnesį bus galima apžiūrėti gimtadienį švenčiančiame PC „Babilonas“.

Kol visa Lietuva nekantriai laukia rudenį į Klaipėdos uostą atplauksiančio SGD laivo „Independence“, kuris taps alternatyviu šalies dujų importo šaltiniu, mažoji šio laivo kopija jau įsikūrė prekybos centre „Babilonas“.

Laivo-saugyklos modelis eksponuojamas PC „Babilonas“ šalia infocentro iki rugsėjo 22 d., tad panevėžiečiai ir miesto svečiai turės sočiai laiko susipažinti su eksponatu ir geriau įsivaizduoti būsimojo SGD terminalo svarbiausiąją dalį.

Ne veltui Panevėžį aplankysiantis laivas vadinamas mažuoju „Independence“ broliu – jis detaliai atkartoja tikrąjį laivą: sumažintas 150 kartų, laivo-saugyklos modelis pagamintas iš plastiko,  jo ilgis siekia 2,15 m, plotis bei aukštis – po 0,5 m.

„SGD laivo-saugyklos modelio kelionė po Lietuvą Klaipėdos link sulig kiekviena diena tampa prasmingesnė, nes ir pats „Independence“ jau keliauja į Klaipėdos uostą, kurį pasieks jau visai netrukus – rudenį. Panevėžiečiams, kaip ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojams, norime suteikti kuo daugiau informacijos apie būsimąjį SGD terminalą“, - sako Rokas Masiulis, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

SGD projektą įgyvendinanti AB „Klaipėdos nafta“ laivo-saugyklos modelį jau pristatė šalies bibliotekose, universitetuose, laisvalaikio bei pramogų įstaigose. Mažasis „Independence“, kurio vardas reiškia „Nepriklausomybė“, kelionę pradėjo Klaipėdoje ir viešėjo Vilniuje, Kaune, Druskininkuose bei Šiauliuose ir dabar, tęsdamas kelionę, apsistoja mieste abipus Nevėžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS