Šiaulių centrinėje gatvėje kertami medžiai sulaukė protestų | Diena.lt

ŠIAULIŲ CENTRINĖJE GATVĖJE KERTAMI MEDŽIAI SULAUKĖ PROTESTŲ

Šiaulių bulvare trečiadienį pradėti kirsti medžiai sulaukė protestų, meras Artūras Visockas pabrėžia, kad atnaujinant centrinę pėsčiųjų gatvę bus atsodinta daugiau medžių, nei kertama.

„Esmė tai, kad bus daugiau atsodinta, bet to nenorima girdėti. Mes nevadiname to iškirtimu, vadiname tai pakeitimu. Protestuoti niekas nedraudžia įvairiose stadijose. Šis projektas buvo visuomenei pristatinėjamas ilgiau ir kantriau, nei visi kiti. Todėl esu tikras, kad turiu miesto bendruomenės palaikymą ir labai ramia širdimi darome jį. Nemanau, kad protestuotojai turi miesto palaikymą“, – BNS sakė A. Visockas.

Anot jo, dalis Vilniaus gatvės atnaujinta prieš dešimtmetį, šiuo metu atnaujinama likusi.

Kaip skelbia naujienų portalas skrastas.lt, grupė susirinkusių medžių gynėjų trečiadienį protestavo prieš liepų kirtimą, buvo iškviesta policija, vienas iš medžių saugotojų prisirakino prie medžio.

Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius tvirtino, kad iš 148 senųjų medžių, daugiausiai liepų, bulvare ir aplinkinėse gatvėse bus paliekami 39, tačiau bus pasodinti nauji 175 – ąžuolai, mažalapės ir sidabrinės liepos, klevai.

„Taip, yra ir geros būklės keletas medžių, bet sprendinys keičiamas visuminis, negalime palikti vieno ir pasakyti, kad alėja bus vingiuota. Naujos sodinamos liepos bus 30 – 35 centimetrų diametro, metro aukščio, kitaip tariant, jau dideli medžiai. Tokių aukštų jau nesame sodinę“, – tikino politikas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuomone

Pinigu plovimas tas medziu kirtimas, brangiai kainuoja nupjauti, dar brangiau atsodinti, o dazniausiai ir neprigyja, tenka vel sodinti , taip ir plaunami pinigeliai, saudyti reikia priemusius tokius sprendimus, tai kenkimas mums visiems.

Anonimas

Sako ,kad i ietuva papuola daug invazijos augalu.O tie medziai kurie atsodinami is kur? Kodel atsodinti ir leisti milziniskus pinigus? Ar nera ju kur kitur panaudoti .Panaudoti geresniu tikslu.

Azuolas

Ar cia arabu nurodymas iskirsti Lietuva? Jau kazkaip liguistai atrodo. Visoje Lietuvoje kerta medzius, o ju vietoje sodina kazkokias sluotas, atveztas velniai zino is kur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS