Pasikeitė NATO oro policijos misiją vykdančių italų vadas | Diena.lt

PASIKEITĖ NATO ORO POLICIJOS MISIJĄ VYKDANČIŲ ITALŲ VADAS

Šiauliuose Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje pasikeitė NATO oro policijos misiją vykdančios Italijos junginio vadas. Italijos karinės oro pajėgos pirmos per 11-ka misijos vykdymo metų pasiliko antrai rotacijai.

Iškilmingai vadų pasikeitimo ceremonijai išsirikiavo NATO oro policijos misiją Baltijos šalių oro erdvėje atliekantis Italijos karinių oro pajėgų junginys. Su kariais ir aviacijos bazės vadovybe atsisveikino junginiui vadovavęs pulkininkas Marco Bertoli. Jis grįš į Italiją ir vadovaus aviacijos bazei.

„Atvykę į savo pirmąją misiją Baltijos šalyse iš karto susidūrėme su iššūkiais, pirmiausiai – šaltu oru. Visi kiti sunkumai, su kuriais susidūrėme kartu su įgulos kariais per penkis misijos mėnesius, buvo kuo puikiausiai įveikti ir mūsų naikintuvai „Eurofighter Typhoon“ skraidė net esant pačiam blogiausiam orui“, – kalbėjo buvęs Italijos KOP junginio vadas plk. M. Bertoli.

Naujasis vadas atvyko iš Milano, jis vadovavo Italijos karinių oro pajėgų aviacijos bazei.

„Aš atvykau iš Jungtinio kariuomenės štabo Milane. Šis štabas vadovauja visoms karinių oro pajėgų operacijoms. Dabar mano užduotis išlaikyti tokį pat aukštą vadovavimo kontingentui lygį, kaip ir pirmtako“, – sakė dabartinis Italijos KOP junginio vadas plk. Vito Cracasas.

NATO oro policijos misija Šiauliuose vykdoma nuo 2004-ųjų. Šioje misijoje Baltijos valstybėse dalyvavo 16 šalių partnerių. Dabartinė misija yra 38-oji nuo vykdymo pradžios. Reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje, nuo pernai sąjungininkų naikintuvai taip pat dislokuoti Lenkijoje ir Estijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS