Šilutėje – pratybų „Šerifas 2024“ riaušių malšinimo operacija | Diena.lt

ŠILUTĖJE – PRATYBŲ „ŠERIFAS 2024“ RIAUŠIŲ MALŠINIMO OPERACIJA

  • 3

Pirmadienį Šilutėje įvyko Lietuvos kariuomenės Karo policijos (KP) tarptautinių pratybų „Šerifas 2024“ riaušių malšinimo operacija.

Riaušių malšinimą pirmadienį atliko Lietuvos kariuomenės KP pareigūnai, sąjungininkų vienetai bei Viešojo saugumo tarnyba (VST) prie Vidaus reikalų ministerijos, pranešė kariuomenė.

„Padaliniai sinchronizuotai ir sąveikoje vykdo svarbių asmenų apsaugą, asmenų sulaikymo ir jų konvojavimo operacijas“, – teigiama kariuomenės pranešime.

„Didžiausias dėmesys pratybų metu skiriamas koordinacijai vykdant bendras operacijas stiprinant tarpusavio paramą, veiksmus ir valdymą, reaguojant į besikeičiančias aplinkybes, taip priartėjant prie šiuolaikinių iššūkių ir grėsmių, teikiama parama ginkluotosioms pajėgoms įskaitant ikiteismines operacijas“, – pranešime sakė Karo policijos vadas pulkininkas leitenantas Raimundas Ivanauskas.

Pasak kariuomenės, treniruojantis malšinti riaušes buvo panaudota vandens patranka, specialiosios priemonės, vykdytas minios kontroliavimas.

Pratybose dalyvauja karo policijos pareigūnai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Belgijos, Estijos, Čekijos ir Portugalijos.

Vyr. srž. sp. T. Kavaliausko vaizdo įrašas.

Pranešama, kad kariai iki penktadienio treniruosis Šilutės, Šilalės, Klaipėdos miesto savivaldybių teritorijose, tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu. Visos pratybos skirtos treniruoti KP padalinius, planuoti ir vykdyti kovinės operacijas su NATO sąjungininkais ir Lietuvos teisėsaugos institucijomis.

Kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacines – specialiąsias priemones.

Didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.

GALERIJA

  • Šilutėje – pratybų „Šerifas 2024“ riaušių malšinimo operacija
kpt. E. Urbono nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Net nebeslepia

nuo bailiu sliuzu biomases,kas tai yra "gynyba",uz paciu sliuzu pinigus!

Tai

Kaip čia yra, tai jie ruošiasi gynybai ar kovoti su Lietuvos žmonėmis, ir apsaugoti " svarbius asmenis"?

Žavinga :D

Jau ne prieš priešą mokomasi kariaut o kaip malšint riaušes? Šilutėj!:D Kiek matom iš dabartinio, jau kelis metus tebesitesiančio teismo farso dėl,,riaušių" Vilniuje ir iš tokių repeticijų, valdžiukė atkakliai ruošiasi įgyvendinti savo ,,demokratijos'' viziją Marijos afrikos žemėje? :D:D Su kuo mus visus lietuvius ir sveikinu :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS