Šilutiškiai kapus papuošti pasiryžę net 180 litų vertės puokštėmis | Diena.lt

ŠILUTIŠKIAI KAPUS PAPUOŠTI PASIRYŽĘ NET 180 LITŲ VERTĖS PUOKŠTĖMIS

Šiandien, trečiadienį, turgaus dieną, mieste nuo ankstaus ryto jau buvo galima sutikti daug žmonių, nešinų gėlėmis. Daugelis gyventojų, norėdami įsigyti galbūt pigesnių gėlių, plūdo į miesto turgų. Čia gyvų chrizantemų kerelis su vazonėliu kainavo maždaug 15-18 litų. Žinoma, kaina priklauso nuo žiedų dydžio, spalvos.

Pirkėjais nesiskundžia ir gėlių parduotuvių savininkai. Artėjant šventėms gėlės ir puokštės po truputį „rikiuojasi“ šalia parduotuvių, gerai matomoje vietoje. Gausa ir puokščių įvairumas praeiviams tiesiog suka galvas ir verčia gerai pamąstyti prieš apsisprendžiant, ką išsirinkti.

Štai gėlių turgelyje besisukinėjanti prekeivė Teresė prisipažino, kad darbo šiomis dienomis tikrai užtenka. Žmonės kaip ir pernai mėgsta labiau dirbtines gėles, kurios, deja, šiemet yra maždaug 80 ct brangesnės. Kodėl pabrango? Tiesiog, pasak Teresės, pakilo jų atvežimo kainos iš Olandijos. Beje, norintiesiems papuošti artimo kapą gyvomis gėlėmis, pardavėja gali pasiūlyti chrizantemų, kurias pati užaugino.

Palyginus chrizantemų kainas turgelyje ir parduotuvėse, jos beveik niekuo nesiskiria nuo parduodamų turguje – maždaug 15-20 Lt už puokštę ar vazonėlį.

Paklausta, kokias gėles šiemet labiau perka šilutiškiai, ponia Teresė atsakė, kad verslininkai perka dideles, o paprasti žmonės, ypač atvykstantieji iš rajoninių kaimų, mažesnes, kurios kainuoja apie 5 Lt.

Užsukus į šalia esančią gėlių parduotuvę akį veria puokščių įvairumas ir gausumas. Beje, jos ne tik spalvingos, bet ir prabangios. Kaip pavyko sužinoti, tokių puokščių, kurios kainuoja net 180 Lt, jau liko mažai, mat visos buvo išpirktos. Štai darbuotojų laukia kiti užsakymai.

Pasak pardavėjos Inesos, jau pernai, prieš Vėlines, žmonės pirko brangias puokštes, o šiemet – dar gausiau. Kaip sakė gėlių pardavėja, būna taip, kad kelios šeimos perka vieną bendrą puokštę. Dauguma pirkėjų pripažįsta, kad nereikia perkrauti kapo gėlių gausa.

Taigi gėlininkai intensyviai dirba jau maždaug savaitę, nes ir praėjusįjį savaitgalį daug kas lankė kapus ir iš anksto pirko gėles.

Populiariausios – dirbtinės gėlės

Vis dėlto, pasisukiojus po gėlių turgelį ir parduotuves, daugiausia galima pamatyti dirbtinių gėlių. Jos, kaip sakė prekeiviai, yra populiariausios.

„Jos daug praktiškesnės. Jei užeis šalčiai, nenušals. Ilgiau puoš kapą. Deja, bijau, kad kas nors nepavogtų, nes dažnai ir taip pasitaiko“, - atviravo pirkėja Danutė.

Prekyba Vėlinių gėlėmis visada suaktyvėja paskutiniąją spalio savaitę. Paklausti gėlininkai, ar nebijo konkurencijos, nes tuoj į gatves išeis pardavinėti gėlių ir kiti prekeiviai, prisipažino, kad užsakymų turi užtektinai ir dėl to nesibaimina.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kite

nesamone ,nes neverta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS