Siūlo baudas už privačioje vietoje pastatytą automobilį: tektų pakloti ir kelis šimtus eurų | Diena.lt

SIŪLO BAUDAS UŽ PRIVAČIOJE VIETOJE PASTATYTĄ AUTOMOBILĮ: TEKTŲ PAKLOTI IR KELIS ŠIMTUS EURŲ

Seimo nariai konservatoriai Vilnius Semeška ir Andrius Vyšniauskas siūlo skirti baudas vairuotojams, palikusiems automobilį svetimoje stovėjimo vietoje.

Pasak iniciatorių, pirkdami būstą Lietuvos gyventojai kartu dažnai įsigyja ir transporto priemonės stovėjimo vietą, bet priversti taikytis su piktybiškais veiksmais, jei ją užima kitas vairuotojas.

Seimo nariai registravo Administracinių nusižengimų kodekso pataisą, kad savavališkas nuosavybės teise valdomos transporto priemonės stovėjimo vietos užėmimas arba naudojimas užtraukia įspėjimą arba 100–300 eurų baudą. Už pakartotinį nusižengimą siūloma bausti 300–500 eurų bauda.

Pasak iniciatorių, nuosavybės teise valdomos transporto priemonės stovėjimo vietos naudojimo tvarka šiuo metu nėra reglamentuota, ir net policijos atstovai neturi priemonių jo patraukti – atvykę į įvykio vietą gali tik paskambinti transporto priemonės savininkui ir geranoriškai paprašyti tą padaryti savininką.

„Norime policijos pareigūnams suteikti teisinius įrankius siekiant apsaugoti Lietuvos gyventojų teisę į privačią nuosavybę, jos naudojimą pagal savininko poreikį“, – sako vienas projekto iniciatorių V. Semeška.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tam "naujose" :

Tamsta ir esate tas kiauras sargis! Nes,ne as isleidau istatyma,kuri pacitavau! O del mano seimos masinu - nesukite savo kiausu (jei juos turite,zinoma),nes visos 3 - privaciame mano kieme arba garaze ten pat.

Emigr.

Neturi statyti prie namo kuriame negyvena.Gyvenau Anglijoje , važinėjau su mašina ir jeigu tu pastatysi mašina ne prie namo kuriame gyveni, rasi subraižyta,siukšlem apmėtytą ar stiklą išdaužyta.Pakvietus policiją paklaus jie kur gyveni ir jeigu pastatei ne ten kur gyveni ,pasakys tai tavo problema,apsisukusi išvažiuoja.Taip gerb.,mokykites.Isidėmėkite, kad prie namo kuriame ne gyveni mašinos palikti negalima.

Patarimas

As tai tokiems arba subraizau dureles raktu, arba rata praduriu. Daugiau nestato.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS