Siūlo mokytojams apmokėti kelionės į darbą viešuoju transportu išlaidas | Diena.lt

SIŪLO MOKYTOJAMS APMOKĖTI KELIONĖS Į DARBĄ VIEŠUOJU TRANSPORTU IŠLAIDAS

Opozicinė Darbo partijos frakcija siūlo mokytojams apmokėti kelionės į darbą viešuoju transportu išlaidas.

„Darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė sako, kad mokytojams būtų apmokamos viešojo transporto išlaidos ir tai prisidėtų prie pedagogo profesijos prestižo ir motyvacijos.

„Mes manome, kad mokytojams tai būtų papildoma motyvacija. Mes žinome, kad mokytojas jau turėjo tapti prestižine profesija, bet atlyginimas nepaveja to, kas darosi rinkoje“, – BNS sakė viena pataisų iniciatorių I. Kačinskaitė-Urbonienė.

Švietimo įstatymo pataisa nustatytų, kad valstybės ir savivaldybių mokyklų mokytojams bei kitiems ugdymo procese dalyvaujantiems asmenims būtų apmokėtos kelionės į darbą ir atgal išlaidos.

Mes manome, kad mokytojams tai būtų papildoma motyvacija.

Šiuo metu įstatyme įrašyta tik galimybė iš savivaldybės biudžeto ar kitų lėšų kompensuoti mokytojams ir ugdymo specialistams tam tikras išlaidas, pavyzdžiui, važiavimo į darbą ir atgal, gyvenamojo ploto nuomos ir kitas.

Iniciatoriai sako, kad pastaruoju metu mokyklose trūksta pedagogų dalykininkų ir dažnai jie dirba per kelias mokyklas, todėl „kelionės išlaidų privalomas kompensavimas palengvintų pedagogams finansinę naštą“.

Pasak I. Kačinskaitės-Urbonienės, mokytojams turėtų būti kompensuojami viešojo transporto bilietai, benzino išlaidų kompensuoti nesiūloma, nes būtų sudėtinga nustatyti kontrolės mechanizmą.

„Tai labiau eitų per viešąjį transportą, gali būti autobuso, traukinio bilietų kompensacijos, nes su benzinu būtų labai sunku įvesti kontrolės mechanizmą. Įstatymo pataisą teikiame bendrai dėl transporto išlaidų padengimo, bet poįstatyminiuose aktuose gimtų konkretika. Mes manome, kad visuomeninio transporto apmokėjimas būtų geriausia išeitis“, – kalbėjo parlamentarė.

Ji taip pat pažymėjo, jog sistema jau sėkmingai veikia Vilniuje „ir tikrai turi labai daug teigiamų atsiliepimų“.

Vilniaus švietimo sektoriaus darbuotojai šiuo metu gali nemokamai gauti vilniečio kortelę su metų trukmės nuolatiniu bilietu viešajam transportui darbo dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

JUOKAUJAT?

Jo dar masažus su laiminga pabaiga apmokėkime. Jie jau vasarą visą atostogauja, gali laiką leisti su vaikais su šeimomis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS