Siūloma liepos 6-ąją švęsti ir Tautiškos giesmės dieną | Diena.lt

SIŪLOMA LIEPOS 6-ĄJĄ ŠVĘSTI IR TAUTIŠKOS GIESMĖS DIENĄ

  • 2

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sekmadienį pateikė Seimui Darbo kodekso papildymo projektą, kuriame siūloma liepos 6-ąją švęsti ne tik Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, bet ir Tautiškos giesmės dieną.

Po pateikimo projektas sulaukė Seimo narių pritarimo, už jį balsavo 75 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 5 parlamentarai. Po svarstymo Seimo komitetuose į Seimo plenarinių posėdžių salę Darbo kodekso pataisos turėtų sugrįžti gegužės 21 d.

Anot R. Karbauskio, projektas parengtas siekiant parodyti ir ugdyti išskirtinę pagarbą „Tautiškai giesmei“, Lietuvos Respublikos himnui bei skatinti jau daugiau kaip dešimtmetį puoselėjamą tradiciją, kada liepos 6 dieną, 21 valandą, Lietuvos piliečiai visame pasaulyje ir Lietuvoje renkasi miestų aikštėse, skveruose, bendruomenėse, ant piliakalnių, įvairiose valstybės raidai reikšmingose istorinėse vietose ir gieda „Tautišką giesmę“.

„Tautiška giesmė“, giedama liepos 6 d., tapo Lietuvoje ir išeivijoje gyvenančių bendruomenių vienybės simboliu.

R. Karbauskio teigimu, siūlomi teisinio reguliavimo pakeitimai paskatins visuomenę puoselėti pagarbą „Tautiškai giesmei“, istorinei atminčiai, stiprins pilietinę savimonę.

Jei Seimas pritartų, liepos 6-oji būtų tiek Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo), tiek ir Tautiškos giesmės diena.

Šiuo metu Darbo kodekse nėra numatyta šventės diena, skirta „Tautiškos giesmės“ dienai atminti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Dar viena nesąmonė.

Oi

Kodel neskelbiama kurie parlamentarai susilaike? O kur buvo kiti likusieji? 80 seimu nariu saleje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS