Siūloma paskelbti 2020 metus Ch. Sugiharos metais | Diena.lt

SIŪLOMA PASKELBTI 2020 METUS CH. SUGIHAROS METAIS

Antradienį 35 parlamentarų vardu Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė ketina pateikti Seimui siūlymą paskelbti  2020  metus  Chiune Sugihara metais.

Tokį nutarimo projektą siūloma priimti kitais metais pažymint  Ch.. Sugiharos 120-ąsias gimimo metines. Politikai  taip pat siekia akcentuoti Č.Sugiharos atminimo puoselėjimo reikšmę plečiant tarpvalstybinius, ekonominius, kultūrinius ir švietimo ryšius su Japonija, kurią Lietuva laiko savo strategine partnere Azijos regione.

2020 metais bus minimos Japonijos konsulato (nuo 1939 m. lapkričio 23 d. iki 1940 m. rugpjūčio mėn. vidurio) Kaune vicekonsulo Ch. Sugiharos veiklos, išduodant Japonijos tranzitines vizas žydų tautybės žmonėms ir taip išgelbstint daugiau kaip 6000 gyvybių, 80-osios metinės.

Nutarimo projekte pabrėžiama  Ch. Sugiharos humaniško poelgio nenykstanti  svarba šiandienos pasaulio įvykių kontekste bei tai, kad 1985 m. Ch. Sugiharai buvo suteiktas Pasaulio tautų teisuolio vardas, veikia Lietuvos ir Belgijos intelektualų ir verslininkų įkurta viešoji įstaiga „Sugiharos fondas – diplomatai už gyvybę“.

Vyriausybei Seimas ketina pasiūlyti sudaryti Ch. Sugiharos metų komisiją, kuri iki šių metų  gruodžio 1 d. parengtų Ch. Sugiharos metų paminėjimo programą ir kitų metų valstybės biudžete numatytų lėšas jai įgyvendinti.

 

GALERIJA

  • Siūloma paskelbti 2020 metus Ch. Sugiharos metais
  • Siūloma paskelbti 2020 metus Ch. Sugiharos metais
  • Siūloma paskelbti 2020 metus Ch. Sugiharos metais
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Gerbt dokumentų padirbinėtoją?.. :/

baubas

isprotejo

gal jau geriau skelbkim

LIETUVOS VAIKU METAIS,,, kiek ju prarado lietuva ,kiek ispardave ,kiek bernevernet pederastams,lezbem isdalino , o ne kazkokio tai Sugicharos ....ar Valanciaus metais.... argi nera y ka lygiuotis lietuvoj ?? reikia butinai y Ali Baba ar Sugichara.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS