Siūloma tęsti karantiną iki birželio, atsidarys kavinės, teatrai, sporto klubai? | Diena.lt

SIŪLOMA TĘSTI KARANTINĄ IKI BIRŽELIO, ATSIDARYS KAVINĖS, TEATRAI, SPORTO KLUBAI?

Vyriausybei siūloma iki birželio pratęsti karantiną, daugiau atlaisvinimų suteikti pasiskiepijusiems ir persirgusiems, leisti dirbti barams, kultūros įstaigoms, sporto klubams.

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, jog trečiadienį pasitarime pristatyti ilgesnio laikotarpio siūlymai, jie bus tvirtinami ketvirtadienį rengiamame Vyriausybės posėdyje.

„Šiandien tiesiog bus tie siūlymai įvardyti ir siūlau iš principo sutarti, kad tie, kas klauso iš išorės, galėtų pagal tai planuoti savo veiklą“, – pasitarime sakė premjerė.

Taip pat nutarime įvedama sąlyga, jog dokumentą dėl persirgimo ar pilno pasiskiepijimo turintiems asmenims gali būti taikomis švelnesnės sąlygos: jie galėtų susiburti iki 10 žmonių grupėmis, lankyti pacientus ligoninėse, vykti į ekskursijas, dalyvauti šventėse.

Vyriausybei siūloma leisti bendrauti dviem šeimoms, leisti veikti teatrams, sporto klubams, veikti kavinėms ir barams, organizuoti renginius.

Vyriausybei taip pat siūloma koreguoti savivaldybių, kuriose taikomi švelnesni reikalavimai, sąrašą.

Galėtų veikti teatrai, sporto klubai, kavinės

Siūloma, kad vėl galėtų atsidaryti profesionaliojo scenos meto įstaigos ir kino teatrai, tačiau salėje turėtų būti ribojamas lankytojų skaičius: tai, kiek žiūrovų galėtų dalyvauti, dar bus tariamasi.

Tokias pačias sąlygas siūloma nustatyti ir atvirose bei uždarose erdvėse vykstantiems renginiams, svarstoma, kad juose galėtų dalyvauti iki 50 žmonių.

Taip pat siūloma vėl leisti veikti sporto klubams, numatant jiems papildomas sąlygas.

Maitinimo įstaigoms, tokioms kaip restoranai, kavinės ir barai, būtų leidžiama veikti 7-21 val., tiekiant maistą vartoti vietoje tik lauke, prie vieno staliuko sėdint ne daugiau kaip dviem žmonėms.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Kaunietis

Kokios mintys kyla ir kokie jausmai asocijuojasi,su žymus Kauno miesto architekto sukurtu"architektūriniu išžaginimo būdu",perskaičius straipsnį "A.Karalius-chuliganas ar kovotojas"?

nukvakusiems buduliams

suprantu,pas gandragalvius nėra daug vietos smegenims

ha

Idiotai nepergyvenkit.Kėdainių krematoriumo niekada jokiam karantinui neuždarys.O potencialių klijentų,iš komentarų matosi,niekada netrūks
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS