Skandalas Panevėžyje: darželinukams išdalinti pašvinkę maisto produktai | Diena.lt

SKANDALAS PANEVĖŽYJE: DARŽELINUKAMS IŠDALINTI PAŠVINKĘ MAISTO PRODUKTAI

  • 14

Pašvinkęs skandalas Panevėžyje. Darželio dėl karantino nelankantiems, bet maitinimą gaunantiems vaikams išdalinti pasenę maisto produktai. Tėvai jaučiasi pažeminti ir pasibaisėję, o darželio vadovė kaltina suklydusią sandėlininkę. LNK žinios praneša, kad Švietimo skyrius bei Maisto ir veterinarijos tarnyba dėl galimai netinkamų produktų pradėjo tyrimą.

Maisto davinyje šiandien mamos neįskaito pasibaigusio galiojimo datų. Taip pat jos pastebi, kad davinio priešmokyklinukams už atostogas nėra ko lyginti su anuo, kuriame buvo prikrauta pasibaigusio galiojimo maisto. 

Taigi, koks tas davinys vaikams, sukėlęs šoką tėvams, darželiui užtraukęs gėdą, tarnybas įsukęs ištirti?

„Vaikams išdalinti mėsos produktai, jogurtas, tam tikros šaldytos daržovės ir kiti produktai. Kai kurių galiojimas buvo pasibaigęs, pavyzdžiui, šaldytos mėsos – keletą mėnesių atgal“, – sakė Žydrūnas Vaišvila, Maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento vadovas.

Kad dėl izoliacijos namie sėdintiems vaikams, kuriems priklauso nemokamas maitinimas, buvo iškaišiotas senas užsilikęs maistas, darželio administracijai aiškintis sunku. 

„Aš neturiu paaiškinimo šiam atvejui“, – teigė Edita Tinkūnienė, darželio direktorė.

Paskui priežasčių pagrįsti randama. Bet kalčiausia esą produktų galiojimo neįskaičiusi sandėlininkė. 

„Čia yra pirmiausia aplaidus darbas, nes tokius produktus mes ir mokame, ir privalome nurašyti, tai yra viena. O kitas dalykas, kad buvo truputį sutrikęs ir tiekimas, nes mūsų šiai dienai sąrašinis vaikų skaičius yra 216 vaikų, o lankomumas vidutiniškai karantinui prasidėjus staiga krito iki 70–80 vaikų“, – kalbėjo E. Tinkūnienė.

Į seno maisto davinius, anot direktorės, buvo sureaguota tik sužinojus, skambinta tėvams, jų atsiprašyta. Taip pat prašyta maistą grąžinti, kuris bus pakeistas, bet su paketais grįžo tik keli tėvai. 

Švietimo skyrius dėl paketuose iškaišioto seno maisto irgi pradėjo tyrimą. Pripažįsta, kad per pandemiją, kai reikia izoliuotis ištisoms vaikų grupėms, tvarkytis su darželinukų maitinimu į namus – iššūkis ir ne visiems pasiseka. 

„Pirmą kartą ikimokyklinio ugdymo įstaigos vykdo nemokamo maitinimo organizavimą tokiu būdu, tai yra išdalindamos maisto produktus sausu paketu“, – sakė Aušra Burbienė, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė.

Iki šiol Panevėžyje iš beveik 30 darželių vos keliems pasisekė išvengti vaikų izoliavimosi namie ir kartu išsineštinių maisto paketų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Jonas

Net juokas ima, kai vedėja ar direktorė teisinasi, kad nežinojo. Kokia tu vedėja, jeigu nežinai, kas tavo įstaigoje dedasi. Viską tu žinai ir nereikia meluot, jeigu nesugebi sukontroliuoti, tai tokia tu ir vedėja. Kodėl prisidirbusį ministrą ar bet kurį seimūną už tokius darbelius ragina atleisti, negi, kad ten sukasi tūkstančiai ir milijonai?

Ar paliks darbe tas prisidirbusias: darželio vedėją ir jos pavaduotoją ūkiui. Reikėtų atleisti iš pareigų, kad kitoms būtų pamoka. Manau, kad visuose dareliuose tas pats.

beje

senjorai ir senjoritos tokio maisto - nė į burną, populiarus valgiaraštis: vieną dieną lašišos asorti arba ikrai, kitą - kalakutienos troškinukai ar kita paukštiena iš ekologinių ūkių, plius gausios kokybiškos daržovės ir kiti celikatesai - ir taip apskritus metus su prabangiomis sriubomis... vaikai iki mokyklos gali juk ir sliekais maitintis, žiemą - kokiais džiūnančiais vabzdžiais, juk jie nieko dar nenusipelnė, neužsidirbo, ne taip kaip nusipelniusiųjų gyventi geriau karta - kuriem virš 65 metukų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS