Skandalas Varėnos rajono savivaldybėje: įtariama, kad COVID-19 protrūkį sukėlė gimtadienis | Diena.lt

SKANDALAS VARĖNOS RAJONO SAVIVALDYBĖJE: ĮTARIAMA, KAD COVID-19 PROTRŪKĮ SUKĖLĖ GIMTADIENIS

  • 19

Skandalas Varėnoje. Į Varėnos rajono savivaldybę atkeliavo mažiausiai 17 koronaviruso atvejų, praneša LNK žinių tarnyba. 

Pasak LNK žinių, savivaldybėje buvo švenčiamas kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Laimo Denutienės gimtadienis ir jis, įtariama, sukėlė koronaviruso protrūkį.

Oficialiai Varėnos rajono savivaldybėje susirgo septyniolika darbuotojų, tarp jų - ir meras Algis Kašėta.

Kalbama, kad židinys čia atsirado po to, kai buvo paminėtas Kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Laimos Denutienės gimtadienis.

Kalbama, kad ji buvo pasveikinta ir su gėlėmis, ir su šampanu.

Pati. L.Denutienė sako, kad šventės savivaldybėje nebuvo, pasveikinti atėjo tik pavieniai kolegos.

L.Denutienė sako, kad jos ir kitų skyriaus darbuotojų testai neigiami, todėl, anot vedėjos, protrūkis su jos gimtadieniu nesusijęs.

Tačiau Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys Povilas Saulevičius mano kitaip. Jis piktinasi, kad savivaldybė duris užvėrė tik dabar.

"Jeigu mes atsuktume laiką atgal nuo kovo 8 dienos, tai dabar kaip ir pats laikas, kai žmonės pradėjo sirgti", - sakė jis.

Tikrieji sergančiųjų skaičiai gali būti didesni. Ir tai dar ne viskas. Pagal Sveikatos apsaugos ministro įsakymą, savivaldybės darbą organizuoti turi nuotoliniu būdu, o Varėnos rajono savivaldybė duris užrakino tik kovo 23 d., paskelbus apie koronaviruso protrūkį.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Blusa

Kodėl neištrinti smurtą skatinantys komentarai? Kur žiūri redaktorius? O dėl pranešimo - šaunuolis p. P. Saulevičius, negali būti vieni lygesni už kitus, ypač dirbantys savivaldybėje, žmonių išrinkti.

Inga

P. Birute, o jūs tikite, ką sako Saulevičius, jis viską meluoja. Varėniškiai žino koks čia paukštis.

Birutė

Gėda gėda gėda. Kam bausti žmones už karantino pažeidimą, jeigu pas vadovas ulioja. Uždarytos mokyklos, visi sėdi ...o čia kiauliška kultūra prieš rajoną. Apsidergė visai Lietuvai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS