Skelbiama, kad Rusija sulaikė Klaipėdos rajono merą ir dar du lietuvius | Diena.lt

SKELBIAMA, KAD RUSIJA SULAIKĖ KLAIPĖDOS RAJONO MERĄ IR DAR DU LIETUVIUS

  • 26

Rusijos pareigūnai sekmadienį Kuršių mariose sulaikė tris Lietuvos piliečius, patvirtino Užsienio reikalų ministerija (URM) ir pasieniečiai, tačiau nedetalizavo informacijos apie sulaikytuosius, žiniasklaidai skelbiant, jog jie yra Klaipėdos rajono meras ir du verslininkai.

„Užsienio reikalų ministerijos žiniomis, yra sulaikyti Rusijos Federacijos teritorijoje trys Lietuvos piliečiai, incidentas šiandien įvyko Kuršių mariose, dirba mūsų konsuliniai pareigūnai“, – BNS patvirtino užsienio reikalų ministro atstovė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Ji negalėjo pakomentuoti, kas ir dėl kokių priežasčių buvo sulaikytas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis BNS teigė, kad įvyko sienos pažeidimas, veikiausiai netyčinis.

Sienos pažeidimas – netyčinis, greičiausiai. Čia prieš 14-tą valandą fiksuotas, Kuršių mariose kateris, pirminiais duomenimis, kirtęs sieną įplaukė į Rusijos pusę.

„Sienos pažeidimas – netyčinis, greičiausiai. Čia prieš 14-tą valandą fiksuotas, Kuršių mariose kateris, pirminiais duomenimis, kirtęs sieną įplaukė į Rusijos pusę ir buvo sulaikytas Rusijos pareigūnų. Kiek žinome, yra trys Lietuvos piliečiai“, – kalbėjo G. Mišutis.

Pasak jo, kaip įprasta tokiais atvejais, pradeda veikti Sienos įgaliotinio institutas, kuris yra sukurtas panašiems incidentams spręsti – keičiamasi informacija, tikslinamos aplinkybės.

„Paprastai tokiais atvejais – čia ne pirmas toks atvejis, – kiek iki šiol būta, tai Rusijos pareigūnai taiko administracinę atsakomybę, negaliu sakyti, kad šiuo atveju taip bus (...) Ir išsiaiškinę viską po kažkurio laiko grąžina tuos asmenis nubaudę, grąžina plaukiojimo priemonę“, – sakė VSAT atstovas.

G. Mišučio teigimu, tokių sienos kirtimo incidentų būna ypač šiltuoju metų laiku: „pramogautojai, kateriai, jachtos ir taip toliau – ir į vieną, ir į kitą pusę pasitaiko“.

Apie incidentą pranešusio portalo 15min.lt žiniomis, Rusijos pareigūnai dėl galimo sienos pažeidimo sekmadienį sulaikė Klaipėdos rajono merą, buvusį žemės ūkio ministrą Bronių Markauską ir du verslininkus – buvusį B. Markausko patarėją Dalių Žilinską ir Romualdą Šukį.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Purmaliai

Rusai būtų nuvežė parodė kaip jų kolhoznikai gyvena ,matai Pasikeles !

Labai gerai

Taip ir reikia jiems. Galėtu dar į lagerį nuvešti ir Lietuvai neišduoti :D

Jukneviciene

"rusai puola"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS