Skelbiamas konkursas į Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pareigas | Diena.lt

SKELBIAMAS KONKURSAS Į NACIONALINIO VĖŽIO INSTITUTO DIREKTORIAUS PAREIGAS

  • 0

Skelbiamas Nacionalinio vėžio instituto vadovo konkursas, penktadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Paraiškos vadovauti šiam valstybiniam mokslinių tyrimų institutui, kurio veiklą koordinuoja Švietimo, mokslo ir sporto bei Sveikatos apsaugos ministerijos, priimamos iki rugsėjo 11 dienos.

Instituto vadovu tapti gali turintieji medicinos ir sveikatos, gamtos arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį bei ne mažiau kaip penkerius metus mokslinio ir vadovaujamo darbo patirties.

Kandidatams taip pat reikalinga patirtis tarptautinio lygio mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektuose.

Pasak švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto, konkurse ministerija kviečia dalyvauti „motyvuotus, darbščius, atsakingus lyderius, kuriems rūpi Lietuvos žmonių sveikata ir onkologijos mokslas, jo pažanga, mokslo rezultatų pritaikymas visuomenės gerovei“.

„Nacionalinio vėžio instituto misija yra kovoti su viena klastingiausių ligų, kuria kasmet suserga dešimtys tūkstančių mūsų žmonių. Vadovui svarbu turėti ne tik akademinių žinių ir lyderio savybių, bet ir rūpesčio jausmą bei empatiją. Didelė širdis yra didelių darbų variklis“, – pabrėžia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Nacionalinis vėžio institutas atlieka mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą onkologijos ir gretutinių mokslų kryptyse, padeda rengti doktorantus.

Institutas taip pat teikia aukščiausio lygio specializuotas ir individualizuotas onkologijos asmens sveikatos priežiūros paslaugas gyventojams.

Šiuo metu institutui vadovauja laikinas vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS