Skelbiamas konkursas pritraukti aukšto lygio mokslininkams iš užsienio | Diena.lt

SKELBIAMAS KONKURSAS PRITRAUKTI AUKŠTO LYGIO MOKSLININKAMS IŠ UŽSIENIO

  • 2

Lietuvos mokslo taryba skelbia konkursą, skirtą aukšto lygio ir pasaulyje pripažintiems mokslininkams suburti tarptautines mokslininkų grupes.

Kaip pirmadienį informavo Mokslo taryba, šios mokslininkų komandos Lietuvoje atliktų didelės apimties ir rezultatais išsiskiriančius mokslinius tyrimus.

Vienam valstybės profesorių programos projektui numatyta skirti iki 1 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų.

Bus finansuojami aukštų ir pritaikomų mokslinės veiklos rezultatų projektai, kuriuos 3–3,5 metus vykdys Lietuvoje dirbsianti tarptautinė mokslininkų grupė. Jai vadovaus mokslininkas, kuris pastaruosius šešerius metus vadovauja moksliniams tyrimams, o iš jų mažiausiai penkerius metus – užsienyje.

Tikimasi, kad į formuojamas tyrimų grupes bus įtraukti ir jaunieji mokslininkai. Lėšos bus skiriamos ne tik moksliniams tyrimams, tyrimo grupės narių atlyginimams ir komandiruotėms, bet ir tyrėjų iš užsienio persikėlimo išlaidoms kompensuoti.

Programą inicijavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos mokslo taryba.

Paraiškos valstybės profesorių programos konkursui priimamos iki gruodžio 2 dienos, konkurso sąlygos skelbiamos kvietime teikti paraiškas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Finansuot reikia MŪSŲ mokslininkus - geri iš užsienių nevyks, kokia nauda iš apsišaukėlių didesnį sukčių rinktis?

haaa

o jau vietiniai mokslininkai i vakarus pabego,tai dabar nauju is afrikos,arabijos ir posovietiniu respubliku arabu paieska...nu ir kas dirbs uz pora ar trejeta minimumu cia...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS