Skiepų medžiotojai: ar galima skiepytis kitoje savivaldybėje? | Diena.lt

SKIEPŲ MEDŽIOTOJAI: AR GALIMA SKIEPYTIS KITOJE SAVIVALDYBĖJE?

  • 2

Medžiodami norimo gamintojo skiepą nuo COVID-19 žmonės tampa skiepų migrantais. Net gyvenamosios vietos keisti nereikia – registravimo sistema leidžia rezervuoti skiepą kitame mieste, praneša LNK.

Eilės dėl skiepų

Pirmąją dieną, kai sostinės „Litexpo“ parodų rūmuose jau galėjo skiepytis sulaukę 45-erių, dar iki skiepų centro atidarymo, prieš 10 val. ryto nutįso eilė. Kai kurie atėjo skiepytis ir pusvalandžiu anksčiau nurodyto laiko, tačiau visi stojo į bendrą eilę nepaisant to, kas kada turi vakcinuotis.

Įtampa dėl skiepų kilo dar nuo pirmadienio, kai buvo pradėta sulaukusiųjų 45-erių registracija. Aiškėja, kad ne vienas žmogus pravargo prie kompiuterio, kol pavyko užsiregistruoti, nes sistema labai strigo.

Medžioja „Pfizer-BioNTech“ vakciną

Tokia kova sostinėje dėl registracijos skiepui kilo todėl, kad buvo galima rinktis „Pfizer-BioNTech“ vakciną. 

Dėl „Pfizer-BioNTech“ vakcinos į sostinę, kaip pasakojo viešintis nenorėję žmonės, jie lėkė ir iš kitų miestų. Norinčiuosius internetu užregistravo bičiuliai vilniečiai. 

Ar galima skiepytis bet kur? 

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, registruotis kitoje savivaldybėje nedraudžiama. 

„Mes tikrai nepropaguojame kažkokio vakcinų turizmo, kad žmonės stengtųsi specialiai važiuoti į kitą savivaldybę skiepytis, ieškoti jiems priimtinesnės vakcinos ar dar kažkokių dalykų. Šito tikrai mes neskatiname tokia tvarka. Tačiau gyvenimas yra gyvenimas“, – teigia Sveikatos apsaugos ministerijos patarėja Birutė Kavaliauskienė.

Kol kas tokių skiepų migrantų mažuma. Štai Vilniuje pasiskiepijo beveik 10 proc. ne vilniečių. 

Beje, norinčius, kad skiepijimo procesas būtų greitesnis, vakcinavimo centro darbuotojai prašo atsinešti tapatybės kortelę, jei tik tokią turite. Ją pakanka nuskenuoti, o duomenis iš paso reikia suvesti į kompiuterį ranka. 

Praėjusią parą, gegužės 4-ąją, šalyje nustatyti 1235 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė 15 žmonių. Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 575,2 atvejo.

Gegužės 4-ąją pirmą skiepo dozę gavo 10 tūkst. 163 žmonės, antrą – 15 tūkst. 812.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

geriausia reklama

ir nereikia tos prastosios vyriausybės reklamos, kas ją sukūrė, visai neturi žinių apie reklamų kūrimą

neskaitęs

galima, tik apie tai stengiamasi nutylėti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS