ŠMSM: pirmieji tarpinius patikrinimus išbandysiantys gimnazistai juos galės perlaikyti | Diena.lt

ŠMSM: PIRMIEJI TARPINIUS PATIKRINIMUS IŠBANDYSIANTYS GIMNAZISTAI JUOS GALĖS PERLAIKYTI

  • 0

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teikia derinimui sprendimus dėl tarpinių gimnazistų trečiokų patikrinimų, juos numatoma leisti perlaikyti pirmiesiems, išbandysiantiems šį egzaminą.

Kaip pirmadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, tarpiniai patikrinimai vyks III gimnazijos klasėje, juos mokiniai laikys pavasarį. Juos bus galima perlaikyti paskutinėje gimnazijos klasėje, o į galutinį egzamino rezultatą bus įskaičiuotas aukštesnis rezultatas.

„Norėdami, kad ir mokiniai, ir jų mokytojai jaustųsi ramiai, pirmajai tarpinius patikrinimus laikančiai kartai suteiksime galimybę juos perlaikyti“, – pranešime teigė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Norėdami, kad ir mokiniai, ir jų mokytojai jaustųsi ramiai, pirmajai tarpinius patikrinimus laikančiai kartai suteiksime galimybę juos perlaikyti.

Anot jo, tarpiniai patikrinimai nebėra naujovė Lietuvos mokyklose – praėjusį pavasarį juos sėkmingai laikė lenkų gimtosios kalbos besimokantys gimnazistai, daug metų laikoma lietuvių kalbos įskaita irgi yra tam tikras tarpinis patikrinimas.

„Jie pirmą kartą bus laikomi didesniu mastu ir būtina nusimatyti visas aplinkybes, kurios padėtų mokiniams ramiai pasirengti ir pasitaisyti, jei to prireiktų“, – tvirtino R. Skaudžius.

Ministerija skelbia, kad tarpiniai patikrinimai bus pritaikomi specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams atsižvelgiant į jų poreikius.

Su pateiktais siūlymais galima susipažinti teisės aktų informacinėje sistemoje, pastabų ir pasiūlymų laukiama iki rugpjūčio 11 dienos.

Ministerija primena, kad tarpiniai patikrinimai yra galimybė sukaupti dalį įvertinimo. Tarpinis pasiekimų patikrinimas yra valstybinio brandos egzamino sudėtinė dalis. Jo metu galima gauti 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas apskritai būtų išlaikytas.

Surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus (iš 40 galimų) per tarpinį patikrinimą, abiturientas ateis į egzaminą žinodamas, kad valstybinis egzaminas jau išlaikytas, kad ir kiek taškų per jį besurinktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS