ŠMSM: studentų projektams – 180 tūkst. eurų | Diena.lt

ŠMSM: STUDENTŲ PROJEKTAMS – 180 TŪKST. EURŲ

  • 0

Pilietiniams, moksliniams, kūrybiniams ir sportiniams studentų projektams įgyvendinti 2020 metais Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skiria 180 tūkstančių eurų. Finansavimas paskirstytas universitetų ir kolegijų studentų pateiktiems 28 projektams. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pasirašė įsakymą dėl lėšų skyrimo.

„Studijų metu jaunuoliai ne tik semiasi būsimai karjerai reikalingų žinių, bet ir aktyviai dalyvauja pilietinėje, mokslinėje, kūrybinėje ir sportinėje veikloje. Tad labai svarbu palaikyti šias iniciatyvas, atskleisti studentų gebėjimus, juolab kad projektų rezultatai yra naudingi visai akademinei bendruomenei“, – sako ministras A. Monkevičius.

Finansavimo konkursui 2020 m. iš viso buvo pateiktas 41 projektas, kurių rengėjai ir vykdytojai yra Lietuvos aukštosios mokyklos, jų studentų atstovybės ir Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų atstovybių sąjunga.

Tarp finansavimą gavusių projektų – tyrimai, skirti akademinio nesąžiningumo prevencijai ir studentų požiūriui į pedagogikos prestižą.

Šiemet bus finansuojami du Lietuvos studentų sąjungos projektai. Vienas jų skirtas „Erasmus+“ studijų mobilumo programos galimybių analizei, pagal kurią bus parengtos rekomendacijos aukštosioms mokykloms dėl tolesnio programos vykdymo. Lietuvos studentų sąjunga, taip pat Kauno ir Vilniaus kolegijų atstovai analizuos, kaip sekasi studentams derinti studijas ir darbą.

Kauno technologijos kolegija organizuos XXI Lietuvos kolegijų studentų sporto žaidynes, kur dalyvaus virš 4000 studentų. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos projekto „Vasaros Media studija 2020“ metu studentai mokysis kurti trumpametražinius filmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS