Socialdarbiečiai siūlo A. Palionį į aplinkos ministrus | Diena.lt

SOCIALDARBIEČIAI SIŪLO A. PALIONĮ Į APLINKOS MINISTRUS

Valdantieji socialdarbiečiai siūlo jų frakcijos seniūną Seime Andrių Palionį į aplinkos ministro pareigas, BNS patvirtino partijos vadovas Gediminas Kirkilas.

Šios pareigos liko laisvos, praėjusią savaitę atleidus ministrą Kęstutį Navicką.

„Visur galėjome pasiūlyti kandidatų, bet dabar pasiūlėme čia (į aplinkos ministrus – BNS)“, – pirmadienį sakė G. Kirkilas.

Jis teigė praėjusią savaitę aptaręs tai su valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Pasak G. Kirkilo, koalicijos su „valstiečiais“ sutartyje Lietuvos socialdemokratų darbo partijai yra numatyti trys ministrų portfeliai.

Šiuo metu socialdarbiečių atstovai vadovauja Teisingumo ir Užsienio reikalų ministerijoms.

Ministro pirmininko atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS nekomentavo G. Kirkilo pareiškimo ir teigė, kad premjeras šią savaitę pristatys kandidatus tiek į aplinkos, tiek į atsilaisvinančias kultūros bei švietimo ir mokslo ministrų pareigas.

R. Karbauskis naujienų portalui delfi.lt teigė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, kad Aplinkos ministerija bus perleista socialdarbiečiams.

Aplinkos ministras K. Navickas, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė buvo atleisti praėjusią savaitę. Premjeras teigia, kad taip nori duoti naują postūmį reformoms.

Atleista kultūros ministrė dirbs dar dvi savaites.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nieko gero.

Medžiotoją į aplinkos ministrus?

kandidatu skyrejams

o,kodel butinai turi but kurios nors partijos narys,kodel nepartinis,bet nusimanantis tos srities specialistas...

Parteicai

O ką tokio šis tešlasnukis iki šiol yra nu veikęs, kad aplinkos ministru taptų? Kur tie nuopelnai? Gal apsvarstykim!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS