Socialiai remtinų šeimų vaikai į mokyklas eina pasiruošę | Diena.lt

SOCIALIAI REMTINŲ ŠEIMŲ VAIKAI Į MOKYKLAS EINA PASIRUOŠĘ

  • 0

Visą rugpjūčio mėnesį Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) vykdė labdaros akciją „Ir maža širdelė turi didelių idėjų“, kurios metu vaikams buvo renkamos kanceliarinės prekės, norintys galėjo paaukoti lėšų šioms prekėms įsigyti. Akcijos metu iš viso buvo paaukota beveik 6 tūkst. eurų, o daiktų surinkta už beveik 5 tūkst. eurų. Akcijos organizatoriai už tai, kad 1,5 tūkst. vaikų iš socialiai remtinų šeimų į mokyklą išeis apsirūpinę visomis reikiamomis priemonėmis, dėkoja ne tik pavieniams asmenims, bet ir šalies įmonių bei valstybinių institucijų darbuotojams, ypač aktyviai prisidėjusiems prie akcijos.

„Pirmuosius Vaikų dienos centrus Vilniuje, Šiauliuose ir Marijampolėje įkūrėme prieš 11 metų, tad seniai žinome, kaip sudėtinga socialiai remtinoms šeimos išleisti vaikus į mokyklą. Reikia visko – nuo paprasčiausio pieštuko ar sąsiuvinio iki kuprinės. Ir svarbiausia, kad vaikams šios priemonės reikalingos ne tik tam, kad jie galėtų mokytis, bet dar ir dėl to, kad jaustųsi pilnaverčiai, lygūs su savo bendraklasiais, kurių tėvams nėra taip sudėtinga aprūpinti vaikus“, – sako akcijos organizatorė, MOPT Programų direktorė Rasa Stukienė.

Pasak jos, kadangi akcija vyksta vasarą, prašymas paaukoti sunkiai pasiekia pavienius žmones, todėl ypač svarbus verslo įmonių bei valstybinių institucijų prisidėjimas. „Yra paskaičiuota, kad vidutiniškai vieną vaiką išleisti į mokyklą kainuoja apie 100 eurų. Pavienių geros valios žmonių suaukotą sumą padalinus iš pagalbos laukiančių vaikų skaičiaus, vienam vaikui teko 4 Eur. Situaciją labai gelbėja prie akcijos prisijungusios organizacijos“, – sako R. Stukienė.

Dauguma organizacijų prisidėti prie šios akcijos skatino savo darbuotojus – įmonėse buvo paskirta vieta, kur kiekvienas darbuotojas galėjo atnešti kanceliarinių priemonių, savo vaikų išaugtų drabužių, žaislų ar pan. Prie šios akcijos tradiciškai prisijungė socialiai atsakingas prekybos tinklas „Senukai“, kuris nuolat dalyvauja įvairiose socialinėse akcijose. Šiemet „Senukai“ Maltos ordino globojamiems vaikams skyrė mokyklinių priemonių už beveik 2000 eurų. Papildomai mokyklinių priemonių ir drabužių vaikams itin aktyviai aukojo ir prekybos tinklo darbuotojai. „Senukų“ rinkodaros direktorė Inga Jočienė džiaugiasi prekybos tinklo indėliu: „Mums labai malonu kasmet prisidėti prie šios itin svarbios socialinės akcijos ir kartu kurti palankesnes ugdymo ir lavinimo sąlygas visiems mūsų šalies vaikams. Svarbu, kad kiekvienas suvoktume, jog  kilnūs darbai reikalauja nedaug pastangų ir kiekvienas galime prie jų prisidėti, juk rezultatai yra neįkainojami – šimtai besišypsančių vaikų“.

Prie akcijos jau antrus metus iš eilės aktyviai prisidėjo ir įmonių grupės „KG Group“ darbuotojai. „Esame socialiai atsakingos įmonės, aktyviai dalyvaujame socialinėse iniciatyvose paremdami vaikus. Prie maltiečių akcijos prisijungėme nesvarstydami, o darbuotojai per daug neraginami mielai dalyvavo rinkdami tiek mokyklai būtinus reikmenis, tiek žaislus ar drabužius. Jau praėjusiais metais darbuotojų aktyvumas parodė, kad esame neabejingi ir norime padėti kitiems, na, o šiemet prisijungusiųjų būrys buvo dar gausesnis“, – teigė įmonių grupės „KG Group“ l.e.p. personalo direktorė Klaudija Pauliukevičiūtė. 

Akcijoje „Ir maža širdelė turi didelių idėjų“ iš viso dalyvavo 30 verslo įmonių ir 15 valstybinių institucijų. Prisidėjo tokios įmonės kaip „Alma Litera“, „SEB draudimas“, įmonių grupė „KG Group“, „Girteka logistics“, „Senukai“, „Northway medicinos centras“, „Lietuvos draudimas“, „Provident finansai“, „Telemarketing professionals“, dr. Bronislovo Lubio labdaros fondas bei daugelis kitų. Akcijos globėja – Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Suaukotos lėšos bei kanceliarinės priemonės artimiausiu metu bus išdalintos 30 šalies miestų gyvenantiems 1423 maltiečių globojamiems vaikams, iš kurių 520 yra neįgalūs ar turintys specialių poreikių. Dalis lėšų bus skirta ir MOPT Vaikų dienos centrų auklėtinių maitinimui – dauguma vaikų į dienos centrą ateina dėl ten gaunamo maisto, kuris dažnai būna vienintelis jų šiltas maistas per visą dieną. Akcijos organizatorė R. Stukienė priduria, kad vis dar galima paremti vaikus aukojant per aukojimo portalą Aukok.lt. Visą informaciją galima rasti čia: https://www.aukok.lt/Projektai/Kiek-vaiku-siemet-mokyklose-sedes-alkani. 

Daugiau informacijos apie akciją ir kitus maltiečių projektus galima rasti: www.maltieciai.lt

GALERIJA

  • Socialiai remtinų šeimų vaikai į mokyklas eina pasiruošę
  • Socialiai remtinų šeimų vaikai į mokyklas eina pasiruošę
  • Socialiai remtinų šeimų vaikai į mokyklas eina pasiruošę
Maltos ordino nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS