Specialistai pataria negerti vandentiekio vandens Žiežmariuose | Diena.lt

SPECIALISTAI PATARIA NEGERTI VANDENTIEKIO VANDENS ŽIEŽMARIUOSE

  • 2

Specialistai pataria kurį laiką negerti vandentiekio vandens Kaišiadorių rajone, Žiežmariuose, penktadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tai nuspręsta Žiežmarių melioracijos statybos valdybos vandenvietės tiekiamame geriamajame vandenyje aptikus padidintą boro kiekį.

Kaišiadorių VMVT perspėjo Žiežmarių melioratorių gyvenvietės gyventojus negerti šio vandens ir nenaudoti jo maisto gamybai. Kitoms reikmėms vandenį vartoti leidžiama.

Pagal turimą informaciją, Žiežmarių melioracijos statybos valdybos vandenvietės tiekiamu vandeniu aprūpinamas beveik tūkstantis gyventojų.

Boro žmogaus organizmas gauna su geriamuoju vandeniu ir augaliniu maistu. Geriamajame vandenyje boras yra beskonis, bekvapis, bespalvis.

Vandenį, kuriame boro kiekis viršija leidžiamas normas, atsargiai turėtų vartoti nėščios moterys, kad nepakenktų vaisiaus vystymuisi.

Daug duomenų apie neigiamą boro poveikį žmonių sveikatai nesama. Boro junginiai yra toksiški tik esant didelėms dozėms – dideli jo kiekiai gali sukelti apsinuodijimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zelemunčikas

Kauniečiai,jeigu ruošiatės svečiuotis Žiežmariuose,kavai vandens į kelis bambalius prisisemkite Kauno mariose.

Nu jo

Aktuali informacija! Ot važiuosiu aš daba specialiai iš Kauno į Žiežmarius vandens negert...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS