Seimas linksta Vėlines įteisinti kaip nedarbo dieną | Diena.lt

SEIMAS LINKSTA VĖLINES ĮTEISINTI KAIP NEDARBO DIENĄ

Seimas linksta įteisinti dar vieną nedarbo dieną – į tokių  dienų sąrašą įtraukti lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną.

Po svarstymo antradienį už tai balsavo 48 parlamentarai prieš –13, o susilaikė 26.

Jeigu Seimas per galutinį balsavimą tam pritars, nedarbo dienos būtų ir lapkričio 1-oji, ir 2-oji. Dar viena laisva diena atsirastų nuo 2020 metų.

Tokią Darbo kodekso pataisą pasiūlė Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narė Vanda Kravčionok.

Socialdemokratas Algirdas Sysas siūlė nedirbti tik vieną dieną – arba lapkričio 1-ąją, arba lapkričio 2-ąją, bet Seimas su tuo nesutiko: už balsavo 13, prieš – 36 ir susilaikė 33. 

Pasak A. Syso, iš Europos Sąjungos valstybių vienintelėje Vengrijoje laisvadieniai yra ir Visų Šventųjų, ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienos, 11 šalių išeiginių tomis dienomis visai neturi, o 17 šalių minima viena diena.  

Seimas taip pat nepalaikė konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymo nebešvęsti Gegužės 1-osios. Už šios dienos išbraukimą iš šventinių dienų sąrašo balsavo 29 Seimo nariai, prieš – 30  ir susilaikė 32.

Dabar Lietuvoje yra 13 šventinių nedarbo dienų. 

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė konservatorė Gintarė Skaistė nurodė, kad kiekviena nedarbo diena valstybės biudžetui kainuoja apie 50 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

taip

kiek žmonių, tiek nuomonių.Kapus susitvarkome, lankome, kaip mums išeina.Negi visi tik per Vėlines lekia kapus lankyt?

Na

nereikia.Jūs žmonių pasiklausykite, ko jie nori....

...

Ir kas čia iš seiMunų turkų turizmo industrijai parsidavė?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS