Statyti tris karinius miestelius nori ir Lietuvos, ir užsienio bendrovės | Diena.lt

STATYTI TRIS KARINIUS MIESTELIUS NORI IR LIETUVOS, IR UŽSIENIO BENDROVĖS

  • 7

Atrankoje trims naujiems kariniams miesteliams pastatyti dalyvavo septynios Lietuvos ir užsienio bendrovės, į kitą etapą pakviestos keturios.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) yra paskelbusi atranką viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu pastatyti tris karinius miestelius Šiauliuose bei Šilalės ir Vilniaus rajonuose.

Kvalifikacinę atranką praėjusios keturios bendrovės pakviestos teikti savo pirminius pasiūlymus, pranešė ministerija.

Atrankoje dalyvaujančios bendrovės neskelbiamos.

Šie pasiūlymai bus vertinami iki 2020 metų sausio pabaigos, o po jų bus pereita į kitą pirkimo etapą – derybas. Penkiolikos metų partnerystės sutartį su investuotoju arba investuotojais Krašto apsaugos ministerija planuoja pasirašyti 2020 metų pabaigoje.

„Vykdydami privataus partnerio atranką siekiame pritraukti ne tik stipriausias Lietuvos bendroves, bet ir nekilnojamojo turto vystytojus ir investuotojus iš užsienio“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.   

Numatoma, kad miestelių statybos truks maždaug pustrečių metų, o konkurso laimėtojas juos prižiūrės dar 12,5 metų. Verslas į juos investuos nuosavas lėšas, jis prisiims ir statybos darbų bei infrastruktūros valdymo rizikas. Valstybės turtiniai įsipareigojimai siekia apie 164 mln. eurų.

Visuose trijuose naujuosiuose kariniuose miesteliuose bus pastatytos kareivinės, veiks valgyklos, sporto ir laisvalaikio patalpos, medicinos punktai, remonto dirbtuvės ir kiti karinei infrastruktūrai reikalingi objektai.

Įgyvendinant projektą iki 2023 metų planuojama sukurti visiškai naują karinę infrastruktūrą trims Lietuvos kariuomenės bataliono dydžio vienetams, maždaug 3 tūkst. karių.

Šiaulių mieste bus įkurtas Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas, Šilalės rajono Pajūrio miestelyje bus sukurta infrastruktūra tos pačios brigados „Žemaitija“ brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionui, o Vilniaus rajono Rokantiškių kaime bus dislokuotas Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotasis pėstininkų batalionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

O tie 'miesteliai' kiekvienas bus Pentagono dydžio?..

ALGIS

TUOJAU LIETUVĖLĖ VIRS ANTRUOJU ''KALININGRADU', TADA KONFLIKTO NEIŠVENGTI .

Pesimistas

O statyti darzelius, mokyklas, stadionus niekas nenori.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS