Prie civilinės saugos informacinės kampanijos jungiasi Lietuvos Raudonasis Kryžius | Diena.lt

PRIE CIVILINĖS SAUGOS INFORMACINĖS KAMPANIJOS JUNGIASI LIETUVOS RAUDONASIS KRYŽIUS

  • 1

Vidaus reikalų ministerijoje trečiadienį pasirašius trišalę sutartį prie civilinės saugos informacinės kompanijos prisijungė Lietuvos Raudonasis Kryžius, kurio savanoriai skleis aktualią informaciją gyventojams, trečiadienį pranešė ministerija.

„Raudonasis Kryžius – mūsų partneris ne vienerius metus, tad visada jautėme ir turėjome paramą teikiant pagalbą gyventojams nelaimių metu. Pasikeitus saugumo situacijai regione, nuo šiol mus jungs ir kitas bendras tikslas – suteikti šalies gyventojams būtinų žinių, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų, karo metu“, – sakė vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Sutartį pasirašė viceministras, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Sauliaus Greičius ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė Kristina Meidė. Ja siekiama stiprinti visuomenės švietimą civilinės saugos srityje, suteikti gyventojams daugiau informacijos apie pasirengimą galimoms grėsmėms, gerinti savisaugos kultūrą.

Bendradarbiaujant civilinės saugos srityje bus apmokomi Raudojo Kryžiaus draugijos savanoriai, kurie vėliau visų Lietuvos savivaldybių gyventojams tiesiogiai teiks aktualią informaciją, kaip elgtis išgirdus perspėjimo sireną, kaip pasiruošti galimoms karinėms grėsmėms ar ištikus kitoms galimoms gamtinio, techninio pobūdžio nelaimėms.

Anot ministerijos, savanoriai bus įtraukiami į pratybas, padės parengties pareigūnams vietoje, bendradarbiaus vykdant įvairias civilinės saugos projektines veiklas. Taip pat bendromis pastangomis bus didinamas svetainės lt72.lt bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus humanitarinio pagalbos numerio 111 žinomumas.

„Lietuvos Raudonojo Kryžiaus šūkis – „Įkvėpti pirmi padėti krizėje“, juo vadovaujamės jau 105 metus. Viena iš strateginių krypčių – būti valstybės pagalbininku ir padėti mūsų šalies institucijoms ne tik ištikus didelei krizei ar nelaimei, bet ir kasdienėse veiklose surėmus pečius stiprinti visuomenę, šviesti, edukuoti bei mokytis patiems, kad užkirstume kelią galimoms nelaimėms, o prireikus – būtume pasirengę tinkamai reaguoti“, – sako Raudonojo Kryžiaus vadovė K. Meidė.

Anot jos, bendradarbiavimas su Vidaus reikalų ministerija, visomis visuomenės saugumą užtikrinančiomis šios ministerijos institucijomis yra labai svarbus ir rengiantis nelaimėms, ir reaguojant į jas, stiprinant savanorių, darbuotojų kompetencijas,  padedant institucijoms pasiekti žmones.

Raudonojo Kryžiaus darbuotojai ir savanoriai kasdien talkino Vidaus reikalų ministerijos įstaigoms valdant neteisėtos migracijos krizę, registracijos centruose priimant nuo karo bėgusius ukrainiečius. Šių metų pradžioje, po tragiško gaisro Vilniaus Viršuliškių daugiabutyje, ėmėsi telkti pagalbą nukentėjusiems ir be namų likusiems gyventojams, aktyviai įsitraukė vykdant dingusios mergaitės paiešką Kaune, padėjo kitų krizinių situacijų metu.

Kaip skelbia ministerija, didinant visuomenės atsparumą grėsmėms ir gyventojų informuotumą jau vyksta aktyvus Vidaus reikalų ministerijos bendradarbiavimas su nevyriausybiniu sektoriumi: vietos bendruomenėmis, Katalikų bažnyčia, žmonių su negalia organizacijomis, rengiami mokymai ir civilinės saugos pamokos mokyklose.

Prieš metus Vidaus reikalų ministerija inicijavo plataus masto informacinę kampaniją „Esame komanda – turime planą“, kuri pasiekė daugiau nei 2 mln. šalies gyventojų, ekstremaliosioms situacijoms pasiruošti skirtos interneto svetainės lt72.lt lankomumas išaugo trigubai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

gales konservinis huntas paplaut babkiu prisidengdami civiline sauga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS