A. Stonys paaukojo 150 tūkst. į referendumo dėl pilietybės išsaugojimo skatinimą: kviečia jungtis | Diena.lt

A. STONYS PAAUKOJO 150 TŪKST. Į REFERENDUMO DĖL PILIETYBĖS IŠSAUGOJIMO SKATINIMĄ: KVIEČIA JUNGTIS

  • 12

Lietuvos lyderiai, verslo bendruomenė ir visuomenininkai nusitaikė atkurti 4 milijonų Lietuvą. Imasi referendumo dėl pilietybės išsaugojimo kampanijos organizavimo, įkūrė viešąją įstaigą –  „4 milijonų Lietuva”, renka paramą, telkia Lietuvos ir užsienio lietuvių bendruomenę specialiai kampanijai, skatinančiai visuomenę pritarti Lietuvos pilietybės išsaugojimui mūsų piliečiams užsienyje, organizuoti.

„Negaliu suprasti, kodėl į dvigubos pilietybės klausimą žiūrima taip atsainiai. Juk kiekviena išsaugota Lietuvos pilietybė – tai daugiau mūsų šalies interesų JAV Kongrese, Londono Parlamente, Berlyno Bundestage ar bet kurioje kitoje draugiškoje užsienio šalyje, o tai saugesnė, su daugiau investicijų ir naujų galimybių Lietuva. Mūsų ne tik gali būti 4 milijonai, bet ir turi. Kviečiu prisijungti ir padaryti viską, kad teisė išsaugoti pilietybę taptų ne tik politikų darbotvarkės klausimu prieš rinkimus, bet virstų 4 milijonų Lietuva“, – sakė IT kompanijos „TeleSofto“ įkūrėjas.

Anot prie iniciatyvos prisijungusios Marijos Šaraitės, visuomenininkės, Lietuvos diasporos profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ vadovės, ši iniciatyva yra pirmoji visuomeninė iniciatyva, kai dėl pilietybės išsaugojimo bendrai kampanijai taip susivienija Lietuvos ir diasporos lyderiai per ypatingai trumpą laiką.

„Kartelė keliama labai aukštai, o laiko turime labai mažai. Tam, kad kiekvienas mūsų pilietis galėtų išsaugoti savo pilietybę, reikia daugiau nei 1,2 mln. teigiamų balsų referendumo dieną, tad kviečiu visus, turinčius drąsių idėjų, noro ir ryžto jungtis prie mūsų ir pakartoti Baltijos kelio sėkmę“, – sakė ji.

Remiantis migracijos departamento duomenimis, Lietuvai neįteisinus pilietybės išsaugojimo konstitucijoje, per kelerius metus Lietuvos Respublikos pilietybės netenka keli tūkstančiai lietuvių.

Iniciatyvą „4 milijonų Lietuva“ jau palaiko tokie verslai, organizacijos ir žinomi žmonės, kaip minėtas Algirdas Stonys ir „TeleSoftas“, Londono Sičio lietuvių klubas, Los  Andželo  profesionalų  klubas  (LABA.LA), Marija Šaraitė ir organizacija „Global Lithuanian Leaders“ (GLL) ir daugelis kitų, Mykolas Katkus ir kt.

Prisidėti prie 4 mln. Lietuvos iniciatyvos bei sužinoti daugiau informacijos apie „4 milijonų Lietuvą“ galite oficialioje svetainėje www.4milijonai.lt. „4 milijonų Lietuvos“ iniciatyvą A. Stonys asmeniškai parėmė daugiau nei 150 tūkst. eurų. Šiuo metu galiojantis Pilietybės įstatymas numato dvigubos pilietybės galimybę tiems gyventojams, kurie iš Lietuvos pasitraukė iki nepriklausomybės atkūrimo – iki 1990 m. kovo 11 d., bet ne vėliau.

Referendumas dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo kartu su Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų pirmuoju turu vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

HUH

Tas kas tinka viskam, netinka niekam. Kaip unversalios padangos, taip ir dviguba pilietybe. Nei lietuvis, nei....

NE

Nedalyvausiu referendume, kad jis neivyktu. Tai yra zmoniu kiršinimas. Kad butu "pirmarusiai ir antrarusiai", vieni pranasesni jaustusi. Pilietybes niekas ir neatima is isvykusiuju, paprasciausiai nereikia siekt svetimos pilietybes, tai ir liks sava. Nepagarba savo saliai su tokia logika yra.

Anonimas

Dvigubą pilietybę turintys, tačiau Lietuvoje negyvenantys asmenys galėtų naudotis politinėmis teisėmis (pavyzdžiui, balsuoti per rinkimus), bet neatlikti valstybės piliečio pareigų ir įsipareigojimų (pavyzdžiui, neginti valstybės karo atveju). Tai reiškia, kad asmuo spręstų svarbiausius šalies reikalus ir lemtų jos gyvenimo eigą, nors nebūtų tiesiogiai su ja susijęs ar jai įsipareigojęs. Kam naudinga ta dviguba pilietybė ? Konservatoriams ir laisviečiams . Armonaitė į Seimą pralindo užsienio piliečių balsais . Jei ne balsavimo teisė , tikrai balsuočiau už dvigubą pilietybę . O dabar rinkimų teisę turi JAU 400.000 užsienio lietuvių , suteikus dvigubą pilietybę - 2 ar 3 milijonai ? Ir jie gali nulemti , kaip mums gyventi ? TOKIOMIS SĄLYGOMIS - JOKIOS DVIGUBOS PILIETYBĖS !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS