STT vadovas: teismuose skiriama per mažai dėmesio kovai su korupcija | Diena.lt

STT VADOVAS: TEISMUOSE SKIRIAMA PER MAŽAI DĖMESIO KOVAI SU KORUPCIJA

  • 1

Atliekant korupcijos tyrimus teismuose išryškėjo teisėjų uždarumas, o teismų sistemoje skiriama per mažai dėmesio kovai su korupcija, sako Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Žydrūnas Bartkus.

„Atliekant korupcijos tyrimus teismuose aiškiai išryškėjo teisėjų uždarumas. Vertindami Lietuvos viešąjį sektorių apskritai, matome svarbius žingsnius kuriant antikorupcinę aplinką. Teismai šiuo požiūriu kažkur sustojo. Teismuose, pavyzdžiui, naujausia kovos su korupcija programos versija patvirtinta 2012 metais. Tai rodo, kad antikorupcinei aplinkai kurti nebuvo skiriama daug dėmesio“, – interviu „Lietuvos žinioms“ teigė STT direktorius.

Jis sakė norintis, kad po teisėsaugos pradėto tyrimo „teismų sistemoje atsirastų daugiau noro bendradarbiaujant su STT imtis problemų analizės ir ieškoti sprendimų, kurie ateityje leistų išvengti tokių situacijų“.

Anot Ž. Bartkaus, specialiai sudaryta STT darbo grupė šiuo metu nagrinėja problemas, galimus siūlymus ir sprendimus, kaip mažinti korupcijos rizikas teismų sistemoje.

Teisėjų taryba pranešė kitą savaitę inicijuojanti susitikimą su STT ir Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija minėtoms problemoms aptarti.

STT vadovas sakė neabejojantis, kad tyrimas dėl įtariamos korupcijos teismuose bus baigtas ir byla pasieks teismą. Be to, anot jo, nors byla didelės apimties, tačiau neturėtų trukti labai ilgai, nes įtariamos nusikalstamos veikos nėra susijusios su viešaisiais pirkimais ar įmonių finansinių operacijų revizijomis ir ekspertizėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Naivuolis - juk negali didžiausi korupcionieriai patys su savimi kovot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS