Su COVID-19 kovoję medikai už gegužę vėl gaus didesnes algas | Diena.lt

SU COVID-19 KOVOJĘ MEDIKAI UŽ GEGUŽĘ VĖL GAUS DIDESNES ALGAS

  • 0

Su koronaviruso infekcija nuo kovo kovojantys gydymo įstaigų darbuotojai, kaip ir buvo žadėta, vėl gaus padidintus atlyginimus, skelbia Valstybinė ligonių kasa. Išmokoms už gegužę, kaip ir už balandį, skirta 7,6 mln. eurų. Iš viso per pustrečio mėnesio šiam tikslui jau išmokėta beveik 18 mln. eurų.

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad gydymo įstaigų darbuotojams, dirbantiems su ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergančiais pacientais, ir sveikatos priežiūros specialistams, vykdantiems prevenciją užkrečiamųjų ligų židiniuose, papildomai nuo 60 iki 100 procentų didesnėms mėnesio algoms išmokėti šią savaitę pasieks 7,6 mln. eurų. Šios lėšos skirtos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) rezervo dalies. Skaičiuojama, kad padidintus atlyginimus už gegužę gaus 10,5 tūkst. medicinos darbuotojų, dirbančių 146 medicinos įstaigose.

Didesni atlyginimai su infekuotais ligoniais dirbantiems medikams jau buvo išmokėti ir už kovo mėnesį, nurodoma VLK pranešime. Tuomet iš PSDF rezervo šiam tikslui buvo skirta beveik 2,6 mln. eurų. Padidintiems balandžio mėnesio atlyginimams iš PSDF buvo pervesta 7,6 mln. eurų – didesnes algas gavo 11,2 tūkst. medikų, dirbusių 154 gydymo įstaigose.

Teritorinės ligonių kasos šiuo metu jau renka paraiškas šioms darbo užmokesčio padidinimo išlaidoms kompensuoti už birželio mėnesį. Planuojama, kad šios lėšos gydymo įstaigas pasieks rugpjūčio antroje pusėje.

Pagal Vyriausybės nutarimą finansinės priemonės – priedai už darbą su COVID infekcija – Lietuvoje numatytos mokėti iki karantino galiojimo mėnesio pabaigos. Karantinas šalyje buvo atšauktas birželio 16 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS