Sulaikyti Lietuvos verslo konfederacijos ir Bankų asociacijos prezidentai | Diena.lt

SULAIKYTI LIETUVOS VERSLO KONFEDERACIJOS IR BANKŲ ASOCIACIJOS PREZIDENTAI

Teisėsauga antradienį sulaikė Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentą Mantą Zalatorių, pranešė Generalinė prokuratūra.

Pasak pranešimo, jie sulaikyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) ir Generalinei prokuratūrai atliekant tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

„Atliekant tyrimą, sulaikyti Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas“, – skelbia prokuratūra.

Daugiau informacijos apie tyrimą žadama pateikti spaudos konferencijoje.

LBA atstovė spaudai Valerija Kiguolienė BNS sakė, kad M. Zalatorius sulaikytas namuose, nes asociacijos darbuotojai šiuo metu dirba nuotoliniu būdu. Ji teigė daugiau jokios informacijos neturinti, išskyrus tai, kas pranešta viešai.

„Mums tai buvo visiškai netikėtas įvykis, lyg perkūnas iš giedro dangaus. Dabartinėje situacijoje norime patikinti, kad skaidrumas yra vienas esminių mūsų asociacijos veiklos standartų, mes bendradarbiausime su institucijomis ir pateiksime visus jiems reikalingus duomenis ir informaciją“, – BNS sakė V. Kiguolienė.

Jos žiniomis, asociacijos patalpose nebuvo atlikta kratų.

LVK komunikacijos specialistas Tomas Zmitrevičius BNS teigė situacijos kol kas komentuoti negalintis.

„Viskas yra labai netikėta, todėl šiuo metu iš konfederacijos pusės mes komentuoti nelabai galime ir norime. Tą galėtume padaryti vėliau, kai pasirodys kažkokia tikslesnė informacija“, – BNS sakė T. Zmitrevičius.

47-erių M. Zalatorius LBA vadovauja nuo 2017-ųjų gegužės, jis tuomet pakeitė nuo 2008-ųjų asociacijai vadovavusį Stasį Kropą. Nuo 2018 metų jis taip pat eina Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidento pareigas.

Iki darbo LBA M. Zalatorius buvo laimėjęs eksporto skatinimo agentūros „Versli Lietuva“ vadovo konkursą, tačiau šių pareigų atsisakė, nes, kaip pats teigė, konkurso metu gavo pasiūlymą dirbti LBA.

Filologijos, ekonomikos ir verslo administravimo mokslus baigęs M.Zalatorius, be Švedijos prekybos tarybos, yra dirbęs bendrovės Visagino atominė elektrinė (2012-2013 metais), „Unicef Lietuvos“, „Lietuvos energijos“, „KB Components“, „Scandic Hotels“ valdybose, dirbo su didžiausiomis Šiaurės Europos kompanijomis, padėdamas joms ateiti į Baltijos rinką, patarė, privatizuojant tuometinį „Lietuvos telekomą“, parduodant komercines televizijas bei viešbučius.

2015 metais M. Zalatorius gavo ordiną už nuopelnus Švedijos Karalystei.

V. Sutkus Lietuvos verslo konfederacijos prezidentu dirba nuo 2010 metų. Anksčiau jis yra dirbęs Lietuvos pramonininkų konfederacijoje, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose bei bendrovėse „Achemos grupė“ ir „Fima“.

V. Sutkus praeityje taip pat yra dirbęs „MG Baltic“ korporatyvinių reikalų direktoriumi, o jam privatizuojant alkoholinių gėrimų gamintoją „Stumbras“, dirbo tuometinio prezidento Rolando Pakso visuomeniniu patarėju ekonomikos klausimais.

Pernai prezidento rinkimų kampanijos metu V. Sutkus tarpininkavo tuometinio Lietuvos kariuomenės vado Jono Vytauto Žuko ir kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos susitikimui, šios aplinkybės tuomet sulaukė kritikos dėl galimo kariuomenės politizavimo. G. Nausėdai tapus prezidentu, J. V. Žukas paskirtas jo patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

J. V. Žukas tąkart teigė, kad V. Sutkus pasiūlė jam susitikti su G. Nausėda kaip senas pažįstamas, o ne verslininkų atstovas.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

kada s u i m s GRYBAUSKAITĘ,ŠIMONYTĘ ir KUBILIŲ,

už padarytą 2009-2012 metais MILŽINIŠKĄ , 1,9 milijardo eurų ž a l ą Lietuvos gyventojams, juk NEPAGRĮSTAI šias lėšas atidavė privatiems "b i e d n i e m s " JAV bankininkams. Ir dar, juk 2018 metais P. KORĖJOS prezidentė yra NUTEISTA virš 20 metų laisvės atėmimu --už padarytą 50 milijonų dolerių žalą.Kada Lietuvos teisingumas GINS-SAUGOS Lietuvos v a l s t y b ė s /gyventojų/ turtą ?, negi laukiama dar d i d e s n i o nusikaltimo.

tai konservatsocdemų-liberalų CHUNTOS,

26 metų v a l d y m o VAISIUS, kai kiekviename VALSTYBĖS "kampe" , ši CHUNTA pasistatė sau l o j a l i u s ir GEBANČIUS v o g t i ar kitaip MULKINTI Lietuvos gyventojus. Ypač t v i r t a i ĮSTATYTI landsbergizmo KLIKOS k g e b i s t ų atstovai---Lietuvos TEISINGUMO sistemoje /teismuose ir prokuratūroje/,----tai pagrindinė p r i e ž a s t i s , kodėl per 30 nepriklausomybės metų Lietuvoje s k u r d a s pastoviai didėjo ir pasiekė 40 % skurdo lygį

Anonimas

na ir kas?O Rozova vaikšto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS